Clos Montblanc acull l’exposició ‘Vi català, passat i present de futur’

L’exposició romandrà oberta fins a finals d‘octubre i es podrà visitar a la sala d’exposicions del celler 

11 agosto 2017 10:16 | Actualizado a 15 febrero 2019 18:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’exposició itinerant de l’INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi) va començar al Centre Cultural del Born, a Barcelona, i continua arreu del nostre territori.

Fins a finals d’octubre Clos Montblanc acull l’exposició ‘#viCatalà’, una aposta de l’INCAVI per reforçar la història, tradició i qualitat del vi a Catalunya. L’exposició que va donar el tret de sortida al Centre Cultural del Born, s’instal·la a Clos Montblanc i es podrà visitar gratuïtament.
Aquesta exposició pretén mostrar al visitant la història de la vinya i el vi del nostre país. 
Una història que, des de fa més de 2.000 anys, ha anat evolucionant al mateix temps que ho feia la societat on aquesta activitat s’incardina.

Cultura vitivinícola

El conjunt de texts i imatges que conformen l’exposició tenen la voluntat de transmetre al visitant la cultura vitivinícola d’un país mil·lenari, la importància econòmica i vertebradora d’una activitat que l’any 1889 tenia 367.500 hectàrees de vinya plantada, abans que la malura de la fil·loxera obligués a modificar la forma de cultivar la vinya i, un cop replantada, es reduís aquesta superfície fins a les 240.000 hectàrees l’any 1920.

En el decurs de l’exposició es recullen tots i cadascun dels elements que intervenen en la configuració passada i actual del sector vitivinícola, des del cep fins a la comercialització dels vins a més de 150 països de tot el món.

Els horaris són de dilluns a divendres de 9.00 a 16.00 i els caps de setmana de 10.00 a 14.00 hores

Per a Clos Montblanc aquesta exposició és una oportunitat per complementar la seva oferta enoturística i permetre al visitant tenir una visió més àmplia de tot el recorregut del vi català al llarg de la història fins ara. 

És una oportunitat molt interessant per als amants de la cultura vitivinícola i la història, turistes tant locals com forans i, si més no, escoles del territori. Es preveu que visitin la mostra aproximadament 2000 persones fins a finals d’octubre.

Història

L’any 1988 la família Carbonell Figueras, amb una llarga tradició vitivinícola a la comarca, inicia el projecte del celler Clos Montblanc. Situat a Barberà de la Conca, molt a prop de dos llocs emblemàtics a la història de Catalunya: la ciutat fortificada de Montblanc i el monestir de Poblet. Una terra plena d’història i de tradicions. On es van instal·lar els monjos cistercencs, ja fa gairebé mil anys, amb el propòsit de buscar el camí cap a la perfecció. El celler es troba ubicat el terme de Barberà de la Conca (ctra. Montblanc-Barberà T-242).

Comentarios
Multimedia Diari