'Colors de la terra i l'aigua', exposició central de Maria Bofill a Terrània

La ceramista catalana és l'artista convidada a la present edició, la 13a, que tindrà lloc durant els dies 25, 26 i 27 de setembre. El públic podrà gaudir de tallers, activitats i espectacles

19 mayo 2017 22:02 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc, ja té data de celebració pel que fa a la 13 edició del certamen; serà durant els dies, 25, 26 i 27 de setembre, del qual ben aviat disposarà del material gràfic promocional de l’esdeveniment.

Tant el cartell com la portada del fulletó estan inspirats en l’obra de la ceramista catalana convidada a Terrània, Maria Bofill, a qui es dedicarà l’exposició central del festival, titulada ‘Colors de la terra i l’aigua’, que estarà instal·lada a la Sala Sant Miquel dissabte, 26, i diumenge, 27.

La novetat més destacable del certamen d’enguany és el fet que l’organització ha volgut potenciar la tècnica del raku, a través d’un espectacle central, i activitats i tallers paral·lels, per tal de fer més partícip el públic visitant, i d’aquesta manera aproximar la ceràmica tant a adults com a infants.

Aquests tallers participatius es desenvoluparan al claustre de Sant Francesc i seran dirigits per l’Escola d’Art de la Diputació de Tarragona i els ceramistes Núria Soley i Montse Llanas.

Així doncs, per primera vegada a Terrània es podrà admirar el procés i el resultat d’aquesta tècnica tradicional d’origen oriental d’elaboració de ceràmica utilitària de gran ascendència al Japó. És fruit d’una alquímia complexa on intervenen la terra, el foc, l’aigua i l’aire, de la qual en resulten unes peces de gran bellesa.

El treball d’aquesta tècnica es podrà veure a través de l’espectacle Rakú Punk, una espectacular posada en escena a càrrec del ceramista francès Jean François Boulard.

L’activitat està programada que comenci dissabte al matí amb l’experimentació raku; a partir de les 16,30 s’iniciarà la preparació del forn per a l’espectacle final que tindrà lloc a les 20.30 hores i que anirà acompanyat de música en directe a càrrec del grup francès Hot Flowers.

El primer dia, divendres 25, hi haurà tallers de ceràmica per a escoles, a la tarda s’inicia el mercat, i després de la inauguració oficial del festival, sobre dos quarts de nou del vespre es presentarà el mural «Per Montblanc» realitzat pel taller Català-Ripoll, i fet a partir d’una il·lustració de Francesc Bofill al claustre de Sant Francesc.

De dissabte, dia 26, destaca els tallers de ceràmica per a infants, el de raku, microraku i, evidentment, l’esmentat espectacle Rakú Punk, activitats que estaran acompanyades d’exhibició castellera, amb Los Xics Calero i Torraires de Montblanc, a més de l’actuació de Hot Flowers, durant la performance Rakú Punk.

Quant al diumenge, continuarà obert el mercat al matí i a la tarda, com també els tallers de ceràmica i de raku, aquest amb una nova sessió d’experimentació.

D’altra banda, estan previstes quatre exposicions al centre històric de Montblanc i voltants. L’objectiu és crear un flux de persones interessades per la ceràmica que recorrin carrers i places de la vila, més enllà d’on s’estiguin celebrant els actes centrals del festival.

Un interès afegit és el sorteig que diàriament es farà entre els visitants, consistent en un val de 100 euros per adquirir ceràmica a Terrània.

Comentarios
Multimedia Diari