Comença la recuperació de les grades del circ romà de Tarragona

El tram de la plaça dels Sedassos, actualment degradat, es renovarà i s'integrarà dins l'espai urbà

ACN

Whatsapp
Imatge virtual de projecte de recuperació d'aquest tram de les grades del circ romà de Tarragona, a la plaça dels Sedassos

Imatge virtual de projecte de recuperació d'aquest tram de les grades del circ romà de Tarragona, a la plaça dels Sedassos

Els treballs de recuperació de les grades del circ romà de Tarragona, al tram de la plaça dels Sedassos, ja han començat. L'objectiu és millorar l'estat de conservació del monument i integrar-lo urbanísticament. Així, amb aquesta obra s'engega la conversió d'un espai actualment degradat en un lloc renovat, intervenint sobre les ruïnes convertint-lo en un monument urbà. La intervenció s'allargarà uns sis mesos, amb un pressupost de 242.000 euros -finançat en un 75% per l'1,5% Cultural. Les noves grades ocuparan 190 metres quadrats en una superfície total que abasta uns 450 metres quadrats.

El projecte també contempla, en una nova fase, museïtzar-ne una part fent un tram del circuit visitable del conjunt del circ romà. Com a element també museístic, s'instal·larà una estructura d'acer folrada amb llistons de fusta, que pretenen fer de les grades un llençol, un perfil com a una única peça per entendre com era aquell espai en època romana.

Així, la gent s'hi podrà asseure i veure espectacles de petit format a la plaça. A la vegada, s'incorporarà una plataforma mecànica per a usuaris amb mobilitat reduïda per tal de connectar, des de la plaça, els dos nivells interns de grades i es modificarà el tancament actual de la plaça dels Sedassos i la seva connexió amb el carrer Ferrers per tal que quedin integrats.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También