Más de Tarragona

Tarragona Patrimoni

Comença la restauració de les bigues del Metropol

Les obres al recinte modernista de la Rambla Nova tindran una durada de vuit setmanes i compten amb un pressupost de 28.349 euros

REDACCIÓ

Whatsapp
Les bigues de fusta són zona de pas i estan decorades amb treballs de Josep Maria Jujol. FOTO:CEDIDA

Les bigues de fusta són zona de pas i estan decorades amb treballs de Josep Maria Jujol. FOTO:CEDIDA

Comença la intervenció per arranjar les bigues en mal estat del Teatre Metropol, seguint el projecte tècnic d’intervenció en l’embigat de fusta dels mòduls 5è i 6è del porxo del teatre que l’Ajuntament de Tarragona va encarregar a l’arquitecta Elisenda Rosàs.

L’execució del projecte l’està duent a terme l’empresa Alfi Biocons S.L. juntament amb Pau Arroyo, conservador-restaurador i redactor del projecte general d’actuació al Teatre Metropol. El cost total de la intervenció a les bigues és de 28.349,33 euros i està previst que les obres tindran una durada aproximada de vuit setmanes.

El projecte d’intervenció està precedit d’un conjunt d’estudis tècnics sobre l’estat de conservació del teatre, tant a nivell estructural com decoratiu, que han aportat molta informació sobre la part conservada original del teatre i les seves transformacions al llarg del temps. Aquests estudis revelaven que un seguit de bigues de fusta originals, que formen part de les voltes del porxo de la planta baixa, es trobaven molt afectades per l’acció dels tèrmits. Es tracta de les bigues de fusta de la galeria que són zona de pas i estan decorades amb treballs originals de l’arquitecte Josep Maria Jujol.

Així mateix, en el pressupost municipal que es va aprovar dimarts passar es va incloure una partida de 100.000 euros per continuar amb la reforma de l’equipament situat al número 46 de la Rambla Nova.

Temas

Comentarios

Lea También