Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Comencen a excavar les etapes més recents de la prehistòria a la Boella

La finalitat és poder realitzar estudis més acurats

Montse Plana

Whatsapp
La nova campanya al Barranc de la Boella s´allargarà tot aquest mes de maig fins al dia 27. Foto: IPHES

La nova campanya al Barranc de la Boella s´allargarà tot aquest mes de maig fins al dia 27. Foto: IPHES

Aquesta setmana s’ha iniciat una nova campanya d’excavació al jaciment arqueològic del Barranc de la Boella, a la Canonja, que s’allargarà fins al 27 de maig. Aquesta vegada, l’equip dirigit per l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) està intervenint en les etapes més recents de la prehistòria, com la neandertal.

Segons el codirector de la intervenció, Josep Vallverdú, i l’arqueòloga de l’IPHES, Pamira Saladié, les restes que s’obtinguin en aquestes excavacions permetran realitzar estudis «més acurats» sobre les primeres poblacions humanes d’Europa. També s’esperen trobar restes d’indústries lítiques, com eines de sílex tallades per les poblacions neandertals.

En aquesta campanya hi pren part l’alumnat del Màster Erasmus Mundus en Arqueologia del Quaternari i Evolució Humana de la URV, estudiants de la UOC, membres de l’IPHES i del Museu Nacional de Ciències Naturals.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También