Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Tarragona Societat

Comencen les obres de construcció de la piscina municipal de Vila-rodona

Es preveu que el nou equipament entri en funcionament per Sant Joan, al juny d’aquest any

JOAN BORONAT/ALBA TUDÓ

Whatsapp
Imatge d’aquesta setmana de les obres de construcció de la nova piscina. FOTO: CEDIDA

Imatge d’aquesta setmana de les obres de construcció de la nova piscina. FOTO: CEDIDA

«A l’estiu, la piscina és un l’epicentre, el punt més concorregut pel poble ja que hi ha molts que estiuegen a Vila-rodona», explica al Diari l’alcalde del municipi, Ramon M. Bricollé. Està previst que el nou equipament entri en funcionament aquest proper l’estiu –al voltant de Sant Joan–. Aquest mes s’han iniciat els treballs, començant per buidar terra per fer el vas de la piscina.

Hi haurà una piscina per a adults de 250 metres quadrats, una petita de 75, una zona de jocs d’aigua infantils i una de solàrium amb gespa artificial. A més, s’instal·laran para-sols i gandules en zones d’ombra. Finalment, també es contempla l’habilitació d’una zona de platja, vestidors i les dutxes d’aigua calenta, que estaran dotades amb plaques d’energia tèrmica solar. L’aigua de la piscina serà salina, amb els beneficis que això suposa.

El nou recinte s’ubicarà en uns terrenys propietat del Casal de Vila-rodona i tindrà accés pel carrer de la Pagesia Catalana (on fins ara hi ha hagut unes pistes de tennis en desús). Al costat de la piscina hi ha unes pistes de pàdel. L’entitat n’ha fet la sessió d’ús per un termini de 35 anys. La nova piscina municipal és el projecte més important que el govern municipal afrontarà aquesta legislatura.

L’alcalde, Ramon Bricollé, destaca que l’obra es finança al 100% amb tresoreria municipal (sense injecció econòmica de cap altra administració) i que, a més, es paga amb la partida de romanent, és a dir, de l’estalvi pressupostari de les dues anteriors legislatures.

582.479 euros

Cal recordar que obres es van adjudicar definitivament el passat mes d’octubre per un valor de 582.479 euros repartits en dos lots, el de la construcció de la piscina (301.158 euros) i el de la construcció dels vestidors (281.321 euros).

D’aquesta manera, es donarà resposta a la necessitat d’oferir un millor servei municipal, ja que l’actual piscina del Casal i gestionada, darrerament, per l’Ajuntament de Vila-rodona, consta d’unes instal·lacions antigues i deteriorades.

En aquest sentit, Bricollé destaca que les noves instal·lacions respectaran els criteris de sostenibilitat i que s’adaptaran a la nova normativa.

Marta Alegret, regidora d’Urbanisme i Obres de l’Ajuntament de Vila-rodona, expressa que «amb aquesta obra es vol enllestir un projecte que ha tingut contratemps a causa de la renúncia de l’empresa a la qual s’havia adjudicat originàriament el projecte, per la qual cosa les obres s’han endarrerit un any».

La piscina del Casal

Cal ressaltar que la piscina actual que disposa el Casal, de 12 x 25 metres, ha complert aquest estiu la seva 49a temporada. Es tracta d’una instal·lació inaugurada l’any 1970 que amb el pas dels anys s’ha quedat obsoleta i que requeria urgents obres de modernització i posada al dia, d’acord amb les exigències del moment. D’aquí que en l’anterior legislatura ja es tingués en compte aquesta possibilitat, la qual finalment va ser desestimada i optar fer-ne una de nova.

Al marge de l’activitat del bany i el lleure, la piscina, per les seves dimensions, també és el marc de cursos de natació adreçats a persones de diferents edats, al poble i rodalies.

Temas

  • Vilarodona
  • equipamientos

Comentarios

Lea También