Comencen les obres de construcció de l'edifici del Museu Casteller

Pressupostat en 2,7 milions d'euros, es planteja com a motor en la dinamització urbanística, social i de promoció de Valls

19 mayo 2017 23:03 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les obres de l'edifici del Museu Casteller de Catalunya, en ple barri antic de Valls, han començat aquest dijous amb els primers treballs de fonamentació per bastir l'estructura, unes tasques que s'allargaran durant tres o quatre mesos segons informa l'Ajuntament. Una vegada finalitzada aquesta fase començaran els treballs de construcció de les parets interiors i exteriors de l'edifici, que es preveu que pugui estar acabat en un any. L'obra està pressupostada en 2,7 milions d'euros. Durant les primeres setmanes de treball no s'espera que el pas de camions i maquinària ocasioni afectacions importants a la via pública. En cas contrari s'advertirà amb antelació als veïns de la zona.

La façana principal de l'equipament presidirà una nova plaça que tindrà continuïtat amb la plaça del Blat i amb la que es completarà, juntament amb la plaça de l'Oli, un seguit d'espais oberts a la vida ciutadana. L'edifici pretén ser un equipament cultural motor en la dinamització urbanística, social i de promoció comercial i turística per al centre històric. Aquest centre difondrà i promourà el fet casteller, una tradició que l'any 2010 va ser declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

L'edifici es construirà en un solar de 1.560 metres quadrats i tindrà una superfície construïda de 2.835 metres quadrats, repartits principalment entre la planta baixa, d'accés al museu, i la planta primera, on s'ubicaran les sales d'exposicions del recorregut museogràfic.

Comentarios
Multimedia Diari