Comencen les obres de la deixalleria supramunicipal de Vallmoll

L’equipament donarà servei als pobles del costat del municipi: el Milà, el Rourell, els Garidells i la Masó. Es preveu que les obres finalitzin la primera quinzena de novembre

09 octubre 2018 09:14 | Actualizado a 11 octubre 2018 12:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Vallmoll tindrà una deixalleria supramunicipal de caràcter provisional -fins aconseguir un espai definitiu on implantar aquest ús-. Aquests dies han començat les obres i es preveu que finalitzin durant la primera quinzena de novembre. L’equipament donarà servei als pobles del costat del municipi. Més en concret es tracta del Milà, el Rourell, els Garidells i la Masó. 

L’alcalde de Vallmoll, Josep Lluís Cusidó, es mostra satisfet per  aquesta iniciativa i subratlla també que «ara podrem fer el triatge dels residus, ja que fins al moment no era possible i es barrejava tot. A més és bo que col·laborem amb els pobles de la vora». 
113.284,14 euros

L’empresa adjudicatària per dur a terme el projecte és Construcciones Boni e Hijos SL i té un cost de 113.284,14 euros.
Pel que fa al terreny que ocuparà la deixalleria, constitueix una porció d’una parcel·la situada al carrer de les Garrofes, 23, del Pla Parcial el Mas Vell.

L’accés a la deixalleria es produirà directament des del camí Vell de Tarragona a Valls, a només 160 m de l’enllaç d’aquest camí amb la carretera T-223 que uneix Vallmoll amb la Secuita. Traspassant una petita franja de sistema de protecció del sistema viari.
La deixalleria comptarà amb sis caixes grans i també en tindrà per als residus generals. 

L’equipament de Vallmoll ocuparà una superfície total de 1.215,65 metres quadrats, dels quals 210,60 metres quadrats estaran destinats a la zona de descàrrega, 92,80 metres quadrats a la zona de contenidors, 14,40 metres quadrats al control d’accés, 56,93 metres quadrats al cobert i 540,92 metres quadrats a zones de pas. 

El control d’accés estarà constituït per un mòdul prefabricat i el cobert estarà format per una estructura metàl·lica i una coberta lleugera de xapa metàl·lica. També s’hi instal·larà una fossa sèptica soterrada.
Els contenidors són uns models estàndards de 5, 9, 12 i 20 metres cúbics. La gestió de l’explotació de la deixalleria es fa des del Consell Comarcal de l’Alt Camp.

Tres deixalleries fixes

A la comarca només hi ha tres deixalleries fixes municipals: a Valls, Alcover i el Pla de Santa Maria. Des del Consell Comarcal apunten que «hi ha previsions de construir-ne cinc més a la comarca i abaratirien costos. Algunes d’elles serien supramunicipals». Per exemple, a Cabra del Camp podria ser la propera que es construiria. 

Els pobles que no tenen deixalleries fixes en tenen de mòbils. Es tracta de caixes de 30 metres, però en aquest cas no es fa triatge. «En alguns llocs fem la recollida porta a porta, però d’electrodomèstics o altres objectes pesants», asseguren des del Consell Comarcal de l’Alt Camp.

Comentarios
Multimedia Diari