Comencen les obres de la futura seu del Catesplai del Pla de Santa Maria

L’Ajuntament rehabilita l’edifici que va rebre en herència i que acollirà els Serveis Socials i el Centre Obert. El pressupost total és de 36.967 €

01 febrero 2019 09:55 | Actualizado a 01 febrero 2019 10:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament del Pla ha posat en marxa la primera fase de la remodelació de Cal Rovira, ubicat a carrer Major, número 21 i que va rebre en herència del planenc Josep Rovira. Un cop estiguin finalitzades, acollirà la seu del Catesplai, l’entitat de lleure del poble que organitza les colònies i els casals d’estiu. El pressupost total és de 36.967 euros.

Les obres es porten a terme a la tercera planta de l’immoble i afecten tant l’estructura de l’edifici com les instal·lacions. La principal actuació consisteix a enfortir el terra amb bigues de formigó i enrajolar-lo de nou.

L’espai es dividirà amb envans de pladur en tres sales i s’hi construirà un lavabo. 

També es farà un fals sostre, es repassarà l’enguixada i es renovaran completament la instal·lació elèctrica i les canonades d’aigua. Així mateix, es tractaran les bigues de fusta originals per prevenir fongs i insectes. La previsió és que estigui tot enllestit a finals d’abril o principis de maig. 

El Catesplai utilitzarà la nova seu per fer les reunions de preparació del casal d’estiu i de les colònies i també hi tindran un magatzem per als materials i l’arxiu documental. 

De moment no hi tindran lloc activitats amb infants, però se n’hi podran fer en el futur, quan es completi la remodelació de tot l’edifici. Els treballs de rehabilitació van a càrrec de tres empreses planenques.

L’edifici de Cal Rovira va passar a mans de l’Ajuntament del Pla després que el seu propietari, Josep Rovira, va morir sense descendència el 2013 i el va llegar al municipi. En un principi es preveia fer-hi un hotel d’entitats per acollir les diverses associacions esportives i culturals del poble. Amb l’adquisició de l’antiga seu de la Cooperativa, a la Réria, el carrer principal del Pla, l’Ajuntament va decidir que l’hotel d’entitats se situï en aquest darrer immoble. Així, Cal Rovira tindrà un ús preferent per activitats relacionades amb infants i joves, quan, en el futur, a més del Catesplai s’hi instal·li també la seu del Centre Obert. 

Els serveis socials, que actualment es troben a l’antic consultori mèdic, també es traslladaran a aquest edifici.

Comentarios
Multimedia Diari