Comencen les obres de seguretat viària al passeig de l'Estació de la Pobla de Montornès

Les obres serviran per connectar el nucli urbà i la urbanització Castell de Montornès. Estan finançades per la Diputació i tenen un cost de més de 330.000 euros

19 mayo 2017 17:24 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El tram de les carreteres T-210 i T-211, que dóna accés i travessa la Pobla de Montornès, és objecte d’importants millores pel que fa a la seguretat viària, tant per al trànsit com per als vianants.

Els treballs es van iniciar la primera setmana d’aquest mes de novembre i es preveu que tinguin una durada de quatre mesos. Un cop enllestides les obres, aquest tram de carretera, que al seu pas per la Pobla rep el nom de passeig de l’Estació, esdevindrà, quant a disseny i seguretat, una via urbana.

Les obres estan projectades i finançades per la Diputació de Tarragona, amb un cost total de 330.184 euros (IVA inclòs), que realitza l’empresa Tecnologia de Firmes SA.

En concret, el tram subjecte a les obres abasta des de l’accés sud a la població, a l’altura de l’edifici de la Cooperativa Agrícola, fins passat el pont de l’AVE, a la sortida nord, en direcció a la Nou de Gaià.


‘Suavitzar’ un revolt
Actualment s’està procedint a ‘suavitzar’ un pronunciat revolt existent entre el propi nucli urbà i la urbanització Castell de Montornès, alhora que es construeix un carril ambivalent per a vianants i bicicletes, de tres metres d’amplada, a la part esquerra de la carretera, per donar continuïtat al tram ja existent.

Amb la seva prolongació –uns 400 metres– quedaran així units els dos nuclis.


Reduir la velocitat
Així mateix, es construiran tres reductors de velocitat, ressalts per al pas de vianants, que se sumen als dos ja implantats. Un dels punts on es faran diverses actuacions és a la cruïlla de la carretera amb el carrer del Mar, consistent en la construcció d’una illeta per a la distribució del trànsit, en els dos sentits de la marxa.

S’arranjaran les voreres i es canviarà la posició dels vehicles estacionats a la zona d’aparcament, com també la col·locació de jardineres i una rampa, d’accés de la calçada, a les cases que hi ha a l’altra banda.

El projecte inclou també la construcció dels baixants d’aigua de pluvials dels vorals cap a la llera del torrent, obres que actualment també ja estan en marxa. Finalment es renovarà l’asfaltat de la calçada a la totalitat del passeig.

En l’actualitat al passeig de l’Estació hi ha dos punts semafòrics, concretament als encreuaments amb l’avinguda de Catalunya i carrer Indústria, respectivament.


Més possibles canvis
Segons ha indicat Daniel Escudero, primer tinent d’alcalde de la Pobla de Montornès, «no es descarta en un futur la supressió dels dos semàfors, segons siguin els resultats pràctics dels reductors de velocitat», pel que fa a la seguretat viària.

Comentarios
Multimedia Diari