Comencen les obres per renovar la coberta de l'estació d'autobusos de Valls

Des de demà la circulació de vehicles romandrà tancada i únicament es deixarà pas alternatiu als busos

04 septiembre 2019 06:50 | Actualizado a 12 septiembre 2019 13:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Valls iniciarà demà els treballs de reforma de la coberta de l’estació d’autobusos. Algunes de les planxes de metacrilat es van malmetre, i per aquest motiu es canviaran. Algunes eren provisionals -les van canviar quan hi va haver l’esclafit a l’octubre de 2017- i ara les renovaran totes. Els treballs s’emmarquen en el pla que impulsa el Departament de Territori a 15 estacions d’autobusos i parades d’arreu de Catalunya, que comptaran amb una inversió global d’1,9 milions. Dins d’aquest projecte, s’actuarà també a les estacions de Tarragona, Reus, Tortosa i Amposta.

Segons ha anunciat l’Ajuntament de Valls durant les hores de treball la circulació als vehicles romandrà tancada deixant únicament pas alternatiu als autobusos. Així doncs, a partir de demà el carrer Mare Güell quedarà tancat de les vuit del matí fins a la una del migdia, i de les dues fins a les sis. Els accessos als carrers Vapor de Maó, Santa Teresa i Francesc Català Roca es faran des del carrer Germans Sant Gabriel i la sortida només pel mateix carrer Anselm Clavé.

De fet, cal recordar que l’estació d’autobusos de la capital de l’Alt Camp va ser una de les zones més afectades per l’esclafit de l’any 2017. La segona fase consistirà en canviar la senyalització de la zona.

«Era una zona necessària que creiem que s’hi havia d’actuar. Primer per protegir quan plou, i després per donar una millor imatge», va explicar el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Valls, Ramon Font.

Les actuacions s’han postposat per aquest mes de setembre. Estava previst que comencessin, a principis d’agost, coincidint amb la Firagost.

No obstant, des de l’Ajuntament van trobar oportú deixar-les per més endavant, degut a l’activitat que hi ha aquells dies a la zona. Alguns usuaris lamenten que quan plou hi ha goteres en algun dels punts de l’estació a més de la impuntualitat dels autobusos, o la manca de serveis.

Cada dia, centenars de vallencs i veïns agafen l’autobús per estudiar o anar a treballar a Tarragona o Reus. De fet, la línia de Tarragona - Valls és la que més utilitzen i cada mitja hora surt un autobús.

«Som conscients que hi ha pantalles de serveis que no funcionen, i altres mancances que no són competència de l’Ajuntament. Per aquest motiu ho estudiarem i ho comunicarem al departament que ho gestioni», va assegurar el regidor de Mobilitat, Ramon Font.

Gestió del bar de l’estació

La gestió del bar de l’estació d’autobusos està a licitació. El pressupost és de 65.340,00 euros IVA inclòs, i el contracte té una durada de deu anys. Des de l’Ajuntament volen que algú se’n faci càrrec per prestar els diferents serveis que requereix, i el lavabo. A més prefereixen que no hi hagi màquines escurabutxaques. També des de l’Ajuntament diuen que es baixarà el preu del lloguer.

Els requisits són els mateixos que es demanaven als anteriors propietaris. El termini per presentar les ofertes finalitzarà el proper dilluns 9 de setembre.

Una de les condicions per a poder participar en el concurs és complir la condició d’haver regentat un establiment de bar o assimilat.

Comentarios
Multimedia Diari