Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Comencen les visites gratuïtes a Sarral

Diumenge es farà una ruta turística al timpà romànic, al carrer dels Jueus i a Vins i Caves Rosa Maria Torres

Redacció

Whatsapp
Imatge del timpà romànic que llueix l´església de Santa Maria de Sarral i que està datada del segle XIII. Foto: Jordi Magre / DT

Imatge del timpà romànic que llueix l´església de Santa Maria de Sarral i que està datada del segle XIII. Foto: Jordi Magre / DT

L’Ajuntament de Sarral vol donar un l’impuls turístic del municipi. És per això que ha organitzat dues visites guiades gratuïtes que uneixen el patrimoni i el vi. Aquestes primeres rutes, realitzades per guies voluntàries del municipi, tindran lloc demà, diumenge, i el pròxim 6 de març.

La visita d’aquest diumenge donarà el tret de sortida a les 12 del migdia a la plaça de l’Església, on es realitzarà una ruta al timpà romànic situat a l’interior de l’Església de Santa Maria que s’ha datat a finals del segle XIII.

Aquest timpà és una peça arquitectònica curiosa, que va trigar a ser descoberta i que en la seva darrera restauració l’any 2003 s’hi van trobar restes de la seva policromia original.

Després de conèixer tots els detalls sobre aquesta escultura tan estimada pel municipi, la ruta anirà uns metres més enllà fins al carrer dels Jueus. Aquest formaria part de la petita comunitat jueva de Sarral durant l’època medieval, ja que cognoms jueus com Astruch, Perfeyt o Portell apareixen en diferents documents dels segles XIII i XIV. Aquest carrer destaca per ser un dels més estrets de l’estat, amb menys de 60 centímetres d’amplada.

Per últim, la visita d’aquest diumenge, que tindrà una durada d’una hora, finalitzarà a Vins i Caves Rosa Maria Torres, mentre que la del 6 de març tindrà lloc a la Cooperativa Vinícola de Sarral.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También