Comissió extraorinària a Alcover per la fuita de productes químics

La companyia apunta que «la causa seria la ruptura accidental de la branca del transmissor». L’Ajuntament convoca una comissió extraordinària

25 septiembre 2018 10:36 | Actualizado a 08 octubre 2018 10:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una fuita d’uns 400 litres de producte químic a l’empresa Cator va  obligar a activar a les 22.53 hores d’aquest diumenge, el pla per risc químic (PLASEQCAT) a Alcover. Segons el CECAT (Centre de Coordinació Operativa de Catalunya), a la 01.30 h de la matinada es va comunicar la desactivació del pla per risc químic.

Concretament, la fuita era d’una barreja de productes inflamables (òxid de fenil i difenil) a la sala de calderes. Aquesta barreja era inflamable i amb una olor molt forta. La fuita va produïr-se en un tram de 10-15 metres de canonada a la sala de calderes. 

Per part de l’empresa van apuntar que «la causa seria la ruptura accidental d’una branca del transmissor de cabal del circuit d’oli tèrmic».
El personal van poder aïllar-lo i confinar-la dins de la sala que posteriorment van inundar amb escuma. No hi va haver cap ferit, segons va informar Protecció Civil. 

 

 

Per la seva banda, els Bombers de la Generalitat hi van treballar amb cinc dotacions i la seva tasca va consistir en tancar les vàlvules del sistema.També hi van assistir els Bombers voluntaris d’Alcover.

Paral·lelament, també van neutralitzar el producte que havia fuitat, i que s’havia contingut en uns dipòsits, a l’interior de l’empresa. 
En aquest cas, els Bombers van treballar per abaixar la temperatura del producte inundant-lo amb escuma.

36 avisos

El telèfon d’emergències va atendre 36 trucades de veïns d’Alcover, el Morell, Vilallonga del Camp, la Pobla de Mafumet i la Canonja afectats per les molèsties causades per les males olors. 

En aquest sentit, i tot i que va descartar-se la possibilitat de formació d’un núvol tòxic, Protecció Civil de la Generalitat va recomanar el confinament dels veïns de la zona, tancant finestres i portes i apagant els aparells de ventilació mentre Bombers de la Generalitat portava a terme les tasques de control de la fuita. 

Comissió extraordinària

L’Ajuntament d’Alcover ha convocat per aquest dijous, una comissió de seguiment extraordinària perquè l’empresa Cator pugui explicar l’incident succeït aquest diumenge. 

El consistori vol esclarir els fets i que l’empresa Cator expliqui les mesures adoptades arran de la fuita perquè no torni a succeir un episodi d’aquestes característiques.

La reunió d’aquesta setmana es farà amb els diferents òrgans implicats, per posar fil a l’agulla a l’incident ocasionat en aquesta empresa de regeneració i tractament d’olis usats. Cator és una empresa especialitzada en la recollida i regeneració d’olis minerals i sintètics utilitzats. Disposa d’una única planta de regeneració existent a Catalunya.

Comentarios
Multimedia Diari