Concentració a Tarragona contra els 'abusos de la Guàrdia Urbana' i la sentència del cas Bershka

Els activistes condemnats disposen 20 dies per decidir si tiren endavant el recurs de cassació

19 mayo 2017 16:49 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Prop d’una cinquantena de persones s’han concentrat aquest dissabte davant de l’Ajuntament de Tarragona per reclamar “prou abusos de la Guàrdia Urbana” i per protestar per la sentència “injusta” que condemna els tres activistes jutjats en el ‘cas Bershka’. A la concentració que Cau de Llunes i l’esquerra independentista convoca cada 7 de gener des de fa vuit anys ha assistit la regidora de la CUP a Tarragona, Laia Estrada, jutjada pel ‘cas Bershka’. Estrada ha apuntat que la sentència “és injusta” perquè, segons la regidora, només s’ha tingut en compte la versió de la Guàrdia Urbana. Segons ha explicat a l’ACN, els activistes valoren posar un recurs de cassació i la darrera setmana, quan s’acabava el termini per fer-ho, ho han anunciat als tribunals. Ara disposen de 20 dies per decidir si tiren endavant i de manera definitiva el recurs. “És una decisió col·lectiva perquè va més enllà del cas Bershka i té a veure tota la impunitat policial”, ha dit.

Cada 7 de gener des de fa vuit anys es fa la concentració, fins ara, per demanar justícia pel cas Bershka. Ara, un cop celebrat el judici, Estrada ha assenyalat que han continuat reclamen justícia perquè “la sentència és injusta”. Per la regidora, només s’ha tingut en compte la versió d’una de les parts sobre què va passar al portal i no s’han tingut en compte, diu, les imatges de fora del portal que “il·lustren que qui va actuar amb gratuïtat i de manera desproporcionada va ser la Guàrdia Urbana”. 

Segons ha detallat Estrada, els activistes han pres la decisió “prudencialment” de començar els passos per posar un recurs aquesta setmana perquè el termini s’acabava i si no es feia ara, ja no ho podien fer més endavant. Ara, quan disposen de vint dies per veure si tiren endavant el recurs o no, la formació prendrà una “decisió col·lectiva” en què comptarà no només la voluntat de les persones implicades en la sentència, sinó “tota la CUP i l’esquerra independentista perquè estem davant un fet que va més enllà del cas concret del Bershka”, ha dit la regidora cupaire. 

Estrada ha apuntat que, personalment, està molt dividida sobre si s’ha de tirar endavant el recurs o no: “és injusta i la lògica diu que hem de recórrer”, assenyala la regidora, que també apunta que comportaria “allargar més el procés, amb la conseqüent erosió que això implica i l’increment de costos econòmics”. “Volem que això sigui una decisió política conjunta acompanyada d’alguna cosa més”, ha afirmat Estrada, que ha dit que decideixin el que decideixin, continuaran rebutjant la sentència tot fent una crida a “trencar el silenci i la por” per “denunciar casos d’abusos de poder de la Guàrdia Urbana”.

Comentarios
Multimedia Diari