Concert del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana a favor de l’orgue de Valls

L’acte tindrà lloc aquest diumenge, 10 de novembre, a les 17.30 hores, al Teatre Principal

07 noviembre 2019 11:00 | Actualizado a 07 noviembre 2019 13:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Teatre Principal serà l’escenari, aquest diumenge, 10 de novembre, a les 17.30 h, d’un concert a benefici del projecte de recuperació de l’orgue de Valls, a càrrec del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, un dels més prestigiosos del país i que, per la seva qualitat, ha actuat en diversos països europeus. El concert, que porta per títol Tradició i creació: 150 anys de música coral catalana, farà un repàs als principals compositors catalans, des de Clavé, del qual s’interpreta la peça els Xiquets de Valls, fins a Vivancos, un dels compositors catalans més destacats en l’actualitat. També s’interpretaran obres dels compositors Lluís Millet, Amadeu Vives, Enric Morera, Ricard Lamote, Manuel Blancafort, Manel Oltra i Josep Vila, entre d’altres.

L’acte és organitzat pels Amics de la Música de Valls i la Comissió ciutadana de l’orgue de Valls, que amb aquest segon concert, pretén oferir un acte d’alt nivell musical, alhora que recaptar aportacions per continuar avançant en el projecte de recuperació de l’orgue de Valls, un instrument pensat perquè la ciutat ampliï la seva oferta musical, a benefici de tots els vallencs i vallenques.

Les entrades pel concert tenen un preu de 15 € i es poden trobar a les taquilles del Teatre Principal, en l’horari d’obertura i venda habitual, així com a l’Oficina de Turisme i a l’església de Sant Joan.

El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana és un dels més prestigiosos de l’estat. El cor va ser creat per l’Orfeó Català l’any 1990 amb la missió de difondre la música coral universal, promoure la recuperació del patrimoni musical català i fomentar la nova creació. Des del setembre del 2018 Xavi Puig n’és el director principal i Simon Halsey assumeix la direcció artística. Als seus components se’ls exigeix un alt nivell vocal i artístic, aspectes que aporten al grup un potencial que el converteix en un cor de gran qualitat. Ha estat dirigit per grans mestres, com René Jacobs, Marc Minkowski, Kent Nagano, Simon Rattle, Gustavo Dudamel, Daniel Barenboim, Cristophe Rousset i Vladimir Jurowski. Des de l’any 2010 la formació és membre de The European Network for Professional Chamber Choirs. Pel que fa als darrers compromisos internacionals, cal destacar el debut al Proms de la BBC, un dels més grans festivals de música clàssica, que se celebra a Londres, i la gira amb Jean Cristophe Spinosi i l’Ensemble Matheus el passat mes d’abril amb concerts a Barcelona, Versalles i Lyon.

Comentarios
Multimedia Diari