Condemnat a 2 anys i 9 mesos de presó l'acusat de matar un jove al Port Esportiu de Tarragona

L'Audiència el condemna per homicidi per imprudència greu després del veredicte de culpabilitat del jurat popular

19 mayo 2017 22:07 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Audiència de Tarragona ha condemnat a 2 anys i 9 mesos de presó a Andrés Felipe Ruiz, l'acusat de matar un jove en una baralla al Port Esportiu de Tarragona l'agost de 2010. El jurat popular ja va emetre un veredicte de culpabilitat a l'abril en què considerava que l'acusat "no va buscar" matar l'altre jove. A més, també apuntava que la causa de la mort no va ser el cop de puny que li va propinar, sinó el posterior impacte contra el terra. Seguint aquests arguments, la sentència resol que els fets constitueixen un delicte d'homicidi per imprudència greu i una falta de maltractament -que comporta una multa de 120 euros-. L'acusat haurà d'indemnitzar els familiars de la víctima amb 263.000 euros.

Segons la sentència, la matinada del 29 d'agost de 2010 l'acusat, Andrés Felipe Ruiz, juntament amb uns amics i la seva parella, van acudir a la discoteca Séptimo Cielo del Port Esportiu de Tarragona. Allà, va discutir amb la noia i Damian Octavio L., de 28 anys, que posteriorment esdevindria la víctima dels fets, va intentar calmar els ànims pel fet que la jove era la germana d'un amic seu.

Poc després, quan la víctima es trobava a l'entorn del Port Esportiu, va rebre una agressió per part d'un menor que era amic de l'acusat. Després d'aquesta discussió, l'acusat va propinar un cop de puny al cap a la víctima, que el va fer caure a terra d'esquenes i, un cop era a terra, Ruiz va cridar que "qui vol provar la mà d'un home" i va dir-li a la víctima, picant-li a la cara, "tant de bo et moris". El jove va perdre la vida a l'hospital tres dies després dels fets.

La fiscalia, que inicialment sol·licitava 12 anys de presó per un delicte d'homicidi, va rebaixar la petició a 4 anys per un homicidi imprudent greu, la pena màxima en aquests supòsits. L'acusació particular també es va adherir a la petició. Per la seva banda, la defensa va considerar que els fets són una falta de maltractament en concurs amb una falta per imprudència lleu amb resultat de mort -pels quals demanava una pena de localització permanent i una multa de 90 euros- o, subsidiàriament, un homicidi imprudent -pel qual sol·licita un any de presó-.

En la sentència, a la qual ha tingut accés l'ACN, la magistrada insisteix que la mort es va produir per una conducta imprudent i no dolosa, i que no es va produir de forma directa per l'impacte amb el puny, sinó indirectament per la caiguda de la víctima com a conseqüència del cop. De fet, afegeix, "el cop de puny ni tan sols consta que ocasionés la més mínima lesió externa al cap de la víctima".

De conformitat amb el veredicte de culpabilitat expressat pels membres del jurat, l'Audiència condemna l'acusat com a responsable d'una falta de maltractament d'obra en concurs amb un delicte d'homicidi per imprudència greu a la pena de 2 anys i 9 mesos de presó pel delicte i de 30 dies de multa a raó de 4 euros diaris per la falta. L'acusat haurà d'indemnitzar la filla amb 123.000 euros i el pare, la mare, el germà i la germana de la víctima amb 35.000 euros cadascun.

Comentarios
Multimedia Diari