Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Condemnen a una multa un tuitaire per amenaces lleus a Lorena Roldán

El 3 d'agost de l'any passat, Roldán va publicar a Twitter una entrevista que li havien fet i l'ara condemnat va reaccionar amb insults com “mala puta” o “truja” i l'amenaça de ruixar-la amb orina.

EFE

Whatsapp
Lorena Roldán. FOTO: DT

Lorena Roldán. FOTO: DT

La Secció Segona de l'Audiència de Tarragona ha condemnat un tuitaire a un mes de multa a raó de 15 euros diaris per amenaces lleus a l'actual portaveu de l'executiva nacional de Ciutadans i líder del partit a Catalunya, Lorena Roldán, i a indemnitzar-la amb 250 euros per danys morals.

Segons la sentència, que revoca l'absolució dictada a primera instància del tuitaire, les paraules d'aquest “són prou clares, taxatives i autoevidents” per “anunciar un mal” i tenen “prou entitat per produir inquietud i malestar en la víctima com per a almenys representar-se la necessitat d'extremar la seva protecció personal”.

A més, “el context polític existent no redueix l'entitat comminatòria de les amenaces, sinó que tot al contrari, les exacerba notablement, produint-se a més una clara afectació del pluralisme polític”, sosté la magistrada.

La jutgessa argumenta que els representants polítics tenen menor protecció davant el dret de llibertat d'expressió, però “com a revers, precisament el sentiment de seguretat no únicament com a persona sinó per la seva pròpia condició de representant polític, mereix un plus de protecció”.

Així, les amenaces jutjades “generen un efecte de desassossec, intranquil·litat” i com a representant “públic, es produeix un efecte clar de desànim en qui decideix proposar-se com a representant d'una legítima opció política”.

La jutgessa no aprecia l'agreujant de discriminació com demanava la denunciant, però a més de la multa i la indemnització li imposa les costes.

El 3 d'agost de l'any passat, Roldán va publicar a Twitter una entrevista que li havien fet i l'ara condemnat va reaccionar amb insults com “mala puta” o “truja” i l'amenaça de ruixar-la amb orina.

La jutgessa també aprecia per fixar la quantia de la multa que el tuitaire va demanar disculpes, va atribuir el tuit al “nerviosisme” i “indignació” i va tancar el compte.

Temas

Comentarios

Lea También