Condemnen a una multa un tuitaire per amenaces lleus a Lorena Roldán

El 3 d'agost de l'any passat, Roldán va publicar a Twitter una entrevista que li havien fet i l'ara condemnat va reaccionar amb insults com “mala puta” o “truja” i l'amenaça de ruixar-la amb orina.

31 julio 2019 15:20 | Actualizado a 01 agosto 2019 12:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Secció Segona de l'Audiència de Tarragona ha condemnat un tuitaire a un mes de multa a raó de 15 euros diaris per amenaces lleus a l'actual portaveu de l'executiva nacional de Ciutadans i líder del partit a Catalunya, Lorena Roldán, i a indemnitzar-la amb 250 euros per danys morals.

Segons la sentència, que revoca l'absolució dictada a primera instància del tuitaire, les paraules d'aquest “són prou clares, taxatives i autoevidents” per “anunciar un mal” i tenen “prou entitat per produir inquietud i malestar en la víctima com per a almenys representar-se la necessitat d'extremar la seva protecció personal”.

A més, “el context polític existent no redueix l'entitat comminatòria de les amenaces, sinó que tot al contrari, les exacerba notablement, produint-se a més una clara afectació del pluralisme polític”, sosté la magistrada.

La jutgessa argumenta que els representants polítics tenen menor protecció davant el dret de llibertat d'expressió, però “com a revers, precisament el sentiment de seguretat no únicament com a persona sinó per la seva pròpia condició de representant polític, mereix un plus de protecció”.

Així, les amenaces jutjades “generen un efecte de desassossec, intranquil·litat” i com a representant “públic, es produeix un efecte clar de desànim en qui decideix proposar-se com a representant d'una legítima opció política”.

La jutgessa no aprecia l'agreujant de discriminació com demanava la denunciant, però a més de la multa i la indemnització li imposa les costes.

El 3 d'agost de l'any passat, Roldán va publicar a Twitter una entrevista que li havien fet i l'ara condemnat va reaccionar amb insults com “mala puta” o “truja” i l'amenaça de ruixar-la amb orina.

La jutgessa també aprecia per fixar la quantia de la multa que el tuitaire va demanar disculpes, va atribuir el tuit al “nerviosisme” i “indignació” i va tancar el compte.

Comentarios
Multimedia Diari