Conèixer Montblanc des d'un punt de vista natural i astronòmic

La iniciativa Astronatura't es torna a posar en marxa després de la seva primera experiènciaal mes de novembre

19 mayo 2017 23:29 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Vila Ducal oferirà durant els dos propers caps de setmana Astronatura’t, un producte turístic que pretén apropar la natura i l’astronomia entre els turistes. En aquest sentit, es vol promoure Montblanc més enllà del patrimoni monumental.

La iniciativa es va posar en marxa al mes de novembre amb la col·laboració de cinc allotjaments -quatre de Montblanc i un de Vilaverd- i les activitats proposades per tres entitats de la comarca: Associació Bocafoscant, Aromis i Associació la Xicòria. Ara arriba la segona edició, que tindrà lloc aquest cap de setmana i el que ve.

Divendres, l’activitat començarà amb una sessió astronòmica a l’ermita de Sant Josep de la mà de Bocafoscant. La conjunció entre Venus i Mart, la nebulosa d’Orió, la galàxia d’Andròmeda o Júpiter i les seves quatre llunes seran alguns dels elements que es podran observar.

Dissabte, la jornada es posarà en marxa a les 10 del matí amb una descoberta de l’entorn natural proper a Montblanc. S’analitzaran diferents tipus d’herbes i s’explicaran els seus usos i propietats remeieres. L’hort ecològic la Xicòria serà el protagonista de la tarda, on s’explicarà la influència dels astres en els éssers vius i, en concret, en els vegetals. D’aquesta manera, es parlarà de com la lluna pot afectar a l’hora de plantar, sembrar i treballar la terra. Finalment, diumenge es farà una excursió a Rojals i es visitaran les pintures rupestres del Mas d’en Llort, declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO.

Visita en 4x4 a les pintures

En el cap de setmana del 27 de febrer a l’1 de març es recuperarà la visita guiada en 4x4 de les pintures rupestres, una activitat ja consolidada des del 2012. El recorregut s’iniciarà des del Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre de Montblanc (CIAR) i es farà un trajecte en 4x4 fins al Mas d’en Llort, on es visitaran els tres conjunts de pintures que tenen fins a 10.000 anys d’antiguitat.

Les activitats d’Astronatura’t es poden fer per separat per un preu que varia entre els 10 i 15 euros, mentre que el paquet sencer costa 113 euros per persona i inclou una estada de dues nits en un dels allotjaments participants i totes les activitats.

Astronatura’t és el resultat d’unes jornades de formació impartides durant el mes de juny per professors de la Universitat de Girona dins el projecte europeu Res’pir. Va ser al mes de juny que es va iniciar el procés de col·laboració entre els agents locals, mentre que al setembre es va fer la prova pilot.

Comentarios
Multimedia Diari