Conscienciar els més petits i reciclar l’oli

Solivella. El Consell Comarcal de la Conca organitza un taller ambiental als diferents centres. En total hi participen 370 alumnes

22 febrero 2019 10:19 | Actualizado a 22 febrero 2019 10:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Conscienciar als més petits i fer que reciclin l’oli a casa. Aquest és un dels objectius del taller ambiental que organitza el Consell Comarcal als diferents pobles de la comarca. La primera part més teòrica tracta la depuració de les aigües i se simula mitjançant un experiment com es depura l’aigua en una depuradora, coneixent el funcionament d’aquestes i el cicle de l’aigua urbana. 

A la segona part, que és més pràctica, es donen diferents opcions per a reciclar de forma correcta l’oli, un dels principals problemes de les depuradores, i es recicla oli usat tot obtenint una espelma. Durant tota l’activitat, els infants reflexionaven sobre les implicacions que té llençar l’oli per l’aigüera. Els alumnes van involucrar-se en els diferents experiments.

La Sara, una alumna de 3r de Primària de l’escola Sagrat cor de Solivella va explicar després del taller que li havia agradat força. «He après que s’ha de reciclar i que el petroli pot cremar». De fet, la majoria dels alumnes de Solivella coincidien i asseguraven que a casa reciclaven l’oli. «Els hi explicarem als pares quan no ho facin bé», afegien. Molts van conèixer que a Solivella tenen una depuradora. «No ho sabia, però ara m’hi fixaré, ja que està a l’entrada del poble», deia un altre alumne. 

L’activitat s’emmarca dins del Pla d’Activitats d’Educació Ambiental que elabora el Consell Comarcal i porta més de 20 anys realitzant-se a la comarca i les accions es dirigeixen a tres sectors principals: ciutadans, comerç i centres d’ensenyament. Aquest pla es centra en la realització d’activitats per potenciar i sensibilitzar la gestió correcta dels residus municipals a la comarca i la sensibilització amb el medi i l’entorn. El taller finalitzarà avui divendres i en total hi han participat al voltant de 370 alumnes.

Comentarios
Multimedia Diari