Constantí cobrarà una part de l'IAE corresponent a l'Aeroport de Reus

Finalment, i després d\'anys de treballar-hi, el consistori percebrà una part de les quotes corresponents a aquest impost

19 mayo 2017 23:18 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Ple municipal va aprovar ahir en sessió ordinària el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Constantí i l’Ajuntament de Reus que ha de regular la distribució de les quotes de l’IAE corresponent a l’Aeroport de Reus.

Aquest conveni faculta l’Ajuntament de Constantí a percebre una part proporcional dels ingressos corresponents a aquest IAE que paga Aena, tenint en compte que prop d’un 40% de la superfície de l’aeroport es troba al terme municipal de Constantí.

El conveni també preveu que l’Ajuntament de Constantí podrà ingressar les quotes corresponents a l’IAE dels quatre exercicis anteriors, una quantitat que arriba als 19.143 euros (4.785 euros anuals).

El regidor d’Hisenda del consistori, Daniel Rodríguez, també va recordar que l’Ajuntament de Constantí ja va obtenir fa uns 4 anys una sentència favorable del TSJC que li atorgava el dret a percebre una part de l’IBI (Impost sobre béns immobles) corresponent a l’Aeroport de Reus.

El Ple també va aprovar la renovació del conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Tarragonès per tal d’impulsar el servei d’atenció integral adreçat a la inserció sociolaboral en el municipi.

El regidor de Desenvolupament Local Ruben Gras va reiterar que és important continuar amb aquesta mesura per tal d’incentivar les polítiques d’ocupació i el suport dels aturats al municipi. Un altre dels punts que es va aprovar en el Ple va ser l’acord marc de col·laboració de l’Ajuntament amb la Fundació Tarragona 2017 en matèria de promoció i desenvolupament dels Jocs Mediterranis.

També es va aprovar la dissolució i liquidació del consorci per la gestió del pla de competitivitat turística de la Tarraco romana, el consorci que englobava els municipis amb patrimoni romà i que integraven Tarragona, Constantí, Altafulla, Roda de Barà i el Consell Comarcal del Tarragonès.

L’alcalde Josep Maria Franquès va recordar que el consorci va deixar de funcionar durant l’any 2013. De la liquidació de l’ens l’Ajuntament de Constantí en percebrà un retorn de 45.000 euros.

Comentarios
Multimedia Diari