Constantí, unes festes lliures d’agressions i abusos sexistes

Les conductes sexistes es produeixen, sobretot, durant la nit, període en el qual s’ha reforçat el missatge
 

24 julio 2018 11:17 | Actualizado a 02 agosto 2018 12:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Constantí ha presentat la campanya ‘Jo decideixo. No és no’, que vol prevenir les conductes sexistes durant la Festa Major. Ho ha fet durant la mateixa presentació del programa d’actes de les festes, per demostrar la importància d’aquesta iniciativa en el context festiu del municipi aquest estiu.

La regidora de Festes de l’Ajuntament, Meritxell Cano, ha explicat que s’ha decidit impulsar i promoure aquesta campanya, perquè «volem unes festes i espais d’oci que siguin lliures d’agressions sexistes i no discriminatòries, on puguem relacionar-nos de manera lliure i consentida, i que al carrer, la nit i els espais de festa siguin un context de llibertat per a tothom».

Per aquest motiu, durant la Festa Major es podrà trobar una paradeta itinerant que, a més de comptar amb el marxandatge oficial de la festa, es podran trobar també xapes i polseres amb el lema d’aquesta campanya ‘Jo decideixo. No és no’, per a tothom que vulgui demostrar la seva solidaritat amb la iniciativa, així com promoure entre els assistents les actituds sexualment respectuoses durant les festes, sobretot vers a les dones.

Durant les dues nits de Barraques s’ha instal·lat també una gran pancarta a la plaça de Mossèn Cinto Verdaguer amb el lema de la campanya, i es reproduiran missatges per prevenir conductes i comportaments sexistes. La festa nocturna és el context més habitual perquè es produeixin conductes agressives i d’abús sexual, el que fa especialment important que sigui llavors quan es reforça el missatge de la campanya.

La regidora, Meritxell Cano, ha destacat que una vegada finalitzada la Festa Major, la campanya es traslladarà a les escoles i l’institut del municipi, un cop comenci el nou curs escolar.

Comentarios
Multimedia Diari