Constantí vol que l'administració s'impliqui en el tema dels 'okupes'

Aquesta tarda, s'aprovarà al ple una moció conjunta que demana al Govern la creació d'una taula per trobar solucions

19 mayo 2017 18:42 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Constantí aprovarà aquesta tarda en sessió plenària una moció conjunta que insta al Govern a organitzar una taula de treball per tal d’analitzar i trobar solucions a les ocupacions irregulars que des de fa 3 anys afecten els 150 habitatges de nova construcció distribuïts en dos blocs als carrers Jaume I i Prat de la Riba.

La intenció és aconseguir un major grau de compromís de totes les parts implicades, des del Consell Comarcal del Tarragonès, als propietaris de les cases afectades i la Generalitat de Catalunya a través dels departaments de Benestar Social, Habitatge, Ensenyament i Interior.

Amb aquesta mesura, els diferents grups municipals faran front comú a aquesta problemàtica que ha generat preocupació entre els veïns. De fet, l’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, destacava ahir que s’ha comprovat que alguns dels okupes són «persones nouvingudes amb antecedents policials i judicials per diferents il·lícits penals».

Per evitar conflictes, el mes de gener es va fer una Junta Local de Seguretat i des del febrer es realitzen operatius policials amb la Policia Local, els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional per incrementar la seguretat, tot i que Sánchez assegura que «mai hi ha hagut problemes».

El municipi fa temps que cerca vies de sortida davant les ocupacions irregulars. En aquest sentit, des del juny de 2014, tècnics municipals i membres del consistori han mantingut reunions de treball amb dos dels propietaris de la zona, Buildingcenter i Fomento Inmobiliario, i JUMEFE, un petit grup inversor immobiliari amb seu social a Madrid. Tot i això, des del consistori s’afirma que no s’han trobat «respostes ni solucions satisfactòries».

D’altra banda, l’equip de govern també s’ha reunit amb la Generalitat, però es creu necessari que hi hagi una major sensibilització. És per aquest motiu que representants de tots els grups municipals han signat la moció per la creació d’una taula interdepartamental per la lluita contra l’ocupació irregular: Óscar Sánchez (PSC), Daniel Rodríguez (ERC), Josep Maria Franqués (CiU), Federico Diaz (Units pel Canvi), Ruben Gras (ICV) i Javier Carrión (PP).

Més enllà de la creació de la taula, entre els acords adoptats hi ha «la necessitat d’incrementar per part de les administracions competents les transferències de recursos econòmics i destinació de professionals per resoldre la problemàtica», així com organitzar sessions informatives amb el veïnat.

Comentarios
Multimedia Diari