Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Constituït el grup de treball per fer seguiment del Plaseqta

Els ajuntaments i representants dels organismes integrants tenen dos mesos per presentar propostes de millora al pla

ACN

Whatsapp
La planta d’Iqoxe, on es va produir l’última explosió. FOTO: ALBA MARINÉ

La planta d’Iqoxe, on es va produir l’última explosió. FOTO: ALBA MARINÉ

Ahir es va constituir per via telemàtica el grup de treball de la comissió de protecció civil del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Tarragona (Plaseqta). Aquest grup l’integren els representants de tots els organismes de la Generalitat implicats en el pla d’emergències, els 29 municipis que formen part del Plaseqta i les empreses del sector químic. L’objectiu del grup és vetllar per l’operativitat del pla d’emergències, tant pel que fa a la seva implantació com per les especificitats d’aplicació i mecanismes de coordinació entre els organismes integrants. Els que hi formen part tenen dos mesos per revisar el document aprovat pel Govern el passat 10 de març i poder-hi presentar esmenes i propostes de millora.

Amb aquests suggeriments es farà un debat tècnic per avaluar si és possible incorporar-ho al document original i, un cop resoltes totes les aportacions, es presentarà el document definitiu. Es preveu que en el termini màxim de sis mesos el Plaseqta quedi actualitzat amb les conclusions dels treballs del grup.

«Durant la presentació del Plaseqta es va parlar d’un procés d’implantació amb la població i el territori. És a través d’aquest Grup de Treball, amb els ajuntaments representats, que volem recollir les veus de tothom i les aportacions que puguin millorar el document aprovat», va destacar el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris.

Les funcions del grup són garantir la correcta consecució de les accions prioritàries detallades en el document del Plaseqta; vetllar per la implantació, revisió i actualització dels plans d’actuació de grup dels operatius que en formen; desenvolupar els aspectes determinats al Plaseqta en la seva aplicació específica en l’àmbit territorial de Tarragona; conèixer el calendari de simulacres; avaluar la resposta a les emergències reals; deliberar i acordar accions de millora, i proposar, organitzar i participar en xerrades.

Temas

Comentarios

Lea También