Consulta els actes del Carnaval a Tarragona

Comença aquest dilluns 9 de febrer

19 mayo 2017 23:34 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

PROGRAMA D’ACTES DEL CARNAVAL DE TARRAGONA 2015

 

Dilluns 9 de febrer

19 h. Espai Turisme. C. Major, 39. Inauguració de l’exposició “Carnaval 2015, retrospectiva 2014”, a càrrec de l’Agrupació Fotogràfica de Tarragona. Si voleu recordar moments del Carnaval passat, aquest és el vostre espai!

 

Autors col·laboradors: José Francisco Caro, Ildefonso Cuesta, Sílvia Ferrer, Joan Gabarró, Antonio Gené, Maria Dolors Granero, Andreu Gual, Ignacio Palao, Carles Riba, Òscar Serra, Fermín Serrano, Raul Uroz, Pilar Veciana.

 

L’exposició romandrà oberta fins al 22 de febrer en l’horari següent: de dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 15 a 17 h; dissabte, de 10 a 14 h i de 15 a 19 h, i diumenge, de 10 a 14 h.

Organitza: Agrupació Fotogràfica de Tarragona

 

21h. Sala El Cau, Trinquet Vell, 2. Rivalitats només amb pilotes. Després del programa Partit de tornada de Quim Pons, últim dilluns enterrament de futbolí dinamitzat per Tornavís Teatre. Inscripcions i més informació a rivalitatambpilotes@gmail.com

Organitza: El Cau.

 

Dimarts 10 de febrer

10 h. Plaça de la Font. Bastiment de la Bóta, a càrrec de l’Associació per a la Conservació de Figures Festives, que cremarà la darrera nit.

Organitza: Associació per a la Conservació de Figures Festives

Col·labora: De Muller SA

 

12 h. Plaça de la Font. Presentació del Ninot i la Ninota, per l’Associació per a la Conservació de Figures Festives i els Sèquits del Rei Carnestoltes i de la Reina Concubina, a càrrec, respectivament, de les comparses Nou Ritme i Amics de la Part Alta.

Organitza: Associació per a la Conservació de Figures Festives

 

Dimecres 11 de febrer: L’entrada a la ciutat del Carnestoltes i la Concubina

 

19.00 h. Des del Teatre Tarragona. Entrada a la ciutat del Carnestoltes XXXIV, la Concubina XXI, els Sèquits i els concubinats respectius, acompanyats dels penons i estendards que els vulguin acompanyar.

 

Itinerari: Rambla Nova, c. Sant Agustí, c. Portalet i pl. de la Font.

Organitzen: Comparses Nou Ritme i Amics de la Part Alta

 

19.45 h. Plaça de la Font. Rebuda del Carnestoltes i la Concubina. Lliurament al Carnestoltes i la Concubina de la vara de comandament de la ciutat per part del consistori. A continuació, l’esperat Sermó del Carnestoltes i la Concubina.

Organitzen: Comparses Nou Ritme i Amics de la Part Alta

Col·laboren: Seat, Skoda, Estrella Damm, Tòtem Cafè i Diputació de Tarragona

 

20.15 h. Des de la Plaça de la Font. Tomb del Rei Carnestoltes i la Concubina per les diferents seus socials.

Organitzen: Comparses Nou Ritme i Amics de la Part Alta

 

Dijous 12 de febrer: El Dijous Gras

Durant tot el dia. Interior del Mercat Central. Carnaval gastronòmic. Tast popular de la botifarra d’ou: quilos i quilos de carn, centenars d’ous, metres i metres de budells, i pebre carnestoltenc!

Organitzen: Associació de Venedors del Mercat Central i Gremi de Cansaladers i Xarcuters de les comarques tarragonines

 

9 h. Rambla Nova, davant de les Teresianes. Carnaval gastronòmic. Esmorzars de coca de llardons.

Organitza: Colla La Bóta

 

9 h. Des del Teatre Metropol. El Tombet del Rei Carnestoltes i la Concubina per les diferents escoles i llars infantils.

 

Organitzen: Comparses Nou Ritme i Amics de la Part Alta

 

18.15 h. Escola de Ball Nou Ritme, c/ Reial, 54 baixos B. Rebuda del Rei Carnestoltes i la Concubina.

Tot seguit, inici del 2n Tomb de Rei Carnestoltes i la Concubina per les diferents seus socials

Organitzen: Comparses Nou Ritme i Amics de la Part Alta

 

19.30 h. Des de la plaça de la Pagesia. 30è aniversari Colla La Bóta. Plantada dels Ninots. En el seu 30è aniversari, la Colla La Bóta exerceix d’amfitriona i treu a passejar els Ninots per donar a conèixer els racons etnogastronòmics més emblemàtics de la ciutat, acompanyats de la Xaranga Tocabemolls.

 

Inscripcions: 10 € (inclou samarreta commemorativa), a la venda al Bar L’Espardenya, Cafè Museum, Restaurant- Bar L’Assaig, La Fàbrica del Fòrum i Tòtem Cafè.

Més informació a la pàgina de Facebook de la Colla La Bóta Tarragona.

 

Itinerari: c. Sant Llorenç, pl. del Fòrum, c. Merceria, c. Major, pl. Sedassos i c. Trinquet Vell.

Organitza: Colla La Bóta i Amics de la Part Alta

 

22.30 h. Sala El Cau. C. Trinquet Vell, 2. 30è aniversari de la Colla La Bóta. Final de festa. Amb Rumbes Canya i Edu de Cris&Petes.

 

Entrada lliure limitada a l’aforament de la sala.

Organitza: Colla La Bóta i El Cau

 

Divendres 13 de febrer: El Carnaval dels petits

8 h. Mercat Central. Durant tot el matí, concurs de disfresses per als venedors, modalitats individual i col·lectiva.

Organitza: Associació de Venedors del Mercat Central

 

15.30 h. Rambla Nova, davant del Teatre Metropol. El Carnaval dels Petits. La Rueta de les escoles i llars d’infants i per la Cobla d’Instruments Tradicionals de l’Escola Municipal de Música de Tarragona. Enguany, el Rei Carnestoltes i la Concubina tindran la seva representació en petit. També hi poden participar els més menuts a títol individual en la fila oberta.

 

Itinerari: Rambla Nova (des de davant del Teatre Metropol), c. Sant Agustí, c. Portalet i pl. de la Font.

 

15.45 h. Plaça de la Font. Ball infantil a càrrec de la companyia YinYang, que presenta l’espectacle Yinyanglock, amb berenar popular per a tots els participants en la Rueta, amb coca i xocolata.

Patrocinen: Catering Service, Makro i Chocolates Valor

 

17 h. Centre Cívic de Sant Salvador, av. dels Pins,s/n. Animació infantil a càrrec del grup People. Veniu disfressats i preparats per gaudir de bons moments.

Organitza: AV de Sant Salvador i Sant Ramon

 

17.30 h. Plaça de la Font. Per a tots aquells nens i nenes que vulgueu lluir les vostres disfresses, la companyia YinYang us presenta l’espectacle Yinyanglock.Cançons originals i jocs innovadors, el ritme del xou no pararà ni un sol moment. Espectacle ideal per fer ballar tots els assistents.

Col·labora: El Club dels Tarraconins

 

20.30 h. Teatre El Magatzem, c/ Reding, 14. Teatre Especial de Carnaval. Neures, de Steven Berkoff a càrrec de la companyia Nascuts de peu en terra. Comèdia àcida i delirant que parla sobre tot allò que ens passa pel cap i no ens atrevim a dir!

Preu de les entrades: 9 €/ 8 € (socis/es). Venda d’entrades al Bar La Cantonada (C/ Fortuny 23 baixos), a les oficines de la Cooperativa Obrera, de dilluns a divendres de 17 a 19 h, per correu electrònic a cot@cotarraconense.cat i a taquilla, una hora abans de l’espectacle.

 

22.00 h. TAP San Miguel. La Disfressa d’Or, que enguany es trasllada a la Tarraco Arena Plaça, és l’acte on les comparses participants llueixen les seves millors gales. Tot plegat, en el marc d’una gran producció escènica. Un únic passi per poder veure i gaudir les millors disfresses individuals.

 

Comparses participants (per ordre alfabètic): Aquí Hi Ha Marro, AMPA Carmelites, AV L’Albada, Cayo Largo, Coloursm Fantasy- AV La Granja, Col·lectiu de Dones de Sant Salvador, Comparsa La Unió, Cromatic Fusion, Fotem-li Canya, Grup de Dansa i Comparsa Disc 45, La Ballaruga, La Tàrraco de Luxe, Parc Riuclar, Petada, Sinhus Sport i Som i Serem.

 

Preu de les entrades: anticipades,10, 12 i 15 € (més despeses de gestió), a la venda al web www.ticketplus.cat i a les botigues Arsis de Tarragona i Qui’k de Reus. A taquilla (2 hores abans de l’obertura de portes), 12, 14 i 17€.

Obertura de portes: 21 h.

Organitza: Abril Producciones- Music From Tamarit

 

23 h. Sala El Cau, Trinquet Vell, 2. Yo soy la Bernarda. El transformisme aterra al Cau per quedar-se habitualment cada dijous, però aquesta setmana de Carnaval obrirà el cap de setmana.

 

23 h. Cafè Metropol. Rambla Nova, 46. Actuació del grup Wanderson i amics. Un recorregut pels ritmes brasilers tan típics d’aquest temps de disbauxa.

Organitza: Cafè Metropol.

 

Dissabte 14 de febrer: Rua de l’Artesania

8 h. Mercat Central. Durant tot el matí, segona jornada del concurs de disfresses per als venedors.

Organitza: Associació de Venedors del Mercat Central

 

09.45 h. Plaça del Rei. Obertura dels Boxos del Pajaritu. Arribada i estacionament dels participants. Plegats, sense rivalitats, generem l’esperit “fair play” tarragoní. La X Baixada i I Pujada del Pajaritu aglutina a tots/es. Benviguts/des i enhorabona pàjarus/es.

Organitza: La Pipel Entertainment

Amb la complicitat de: Colla Jove Xiquets de Tarrgona i Colla Castellers Xiquets de Tarragona.

 

10 h. Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau, camí Pont del Diable, s/n. Xocolatada popular.

Organitza: AV La Unió

 

10.30 h. Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau, camí Pont del Diable, s/n. Concurs de disfresses per a persones de 0 a 99 anys.

Inscripcions: a partir de les 9.30 h, al mateix Centre Cívic.

Organitza: AV La Unió

 

11 h. Sant Salvador i Sant Ramon, des de davant de l’edifici de Telefónica. Rua del barri de Sant Salvador i Sant Ramon.

Organitza: AV de Sant Salvador i Sant Ramon

Col·laboren: Col·lectiu de Dones de Sant Salvador, Aerodance, Disc 45 i La Baldufa

 

11 h. Local social de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, c. Cós del Bou, 23. Carnaval Jove. Celebrarem el tradicional concurs de disfresses per als més petits, i tot seguit ball i gresca a càrrec d’una companyia infantil i pluja de confeti. Veniu disfressats!

Organitza: Colla Jove Xiquets de Tarragona

 

11.30 h. Torreforta. Desfilada de les comparses de Ponent.

Itinerari: c. Riu Fluvià, passant pels carrers Menorca, Gran Canària, Gandesa i Prades, per arribar finalment al c. Riu Fluvià.

Organitzen: AV Progressista de Torreforta i les comparses participants a la Rua

 

12 h. Rua de Carnaval de Sant Pere i Sant Pau. Des del Centre Cívic, camí Pont del Diable, s/n. Rua de Carnaval pels carrers principals del barri.

Itinerari: Centre Cívic, camí Pont del Diable, pl. de la Sardana i rambla de Sant Pere i Sant Pau.

Organitza: Comparsa La Unió (AV La Unió)

Participen: Comparsa La Unió i altres entitats del barri

 

12 h. Plaça del Rei. Inici de la X edició La Baixada del Pajaritu i I Pujada del Pajaritu.

Recorregut: Baixada de la Peixateria, Cós del bou, “pujada Misericòrdia”, la Nau i plaça del Rei. Baixada individual i Popular.

Inscripcions i bases: La Botiga del Lloro. Carrer Governador González, 18, i www.lapipel.cat

Més info: hola@lapipel.cat

Organitza: La Pipel Entertainment amb el suport d’entitats i empreses.

Amb la complicitat de: Colla Jove Xiquets de Tarragona i Colla Castellera Xiquets de Tarragona.

 

13h. Plaça del Rei i Cós del Bou. El Vermut de la deliberació del Jurat, amb Jordi Cruz i Dj Leila.

Recordeu el programa de televisió Art Attack, presentat per Jordi Cruz? Amb ell reviurem el fet que qualsevol pot sr artista de la pista i de casa seva! I Dj Leila punxa, canta i balla els temes d’ara i de sempre.: Matador, Matador donde estás, Matador o el clàssic Ojalá no te hubiera conocido nunca.

Organitza: La Pipel Entertainment

Col·labora: Vermut Miró i Vermut Yzaguirre i els artistes

Patrocina: Sala El Cau i La Cova

 

13.45 h. Lliurament de premis de la X Baixada del Pajaritu i I Pujada del Pajaritu per part del jurat. Música de celebració fins a les 15.30 h.

Organitza: La Pipel Entertainment

 

17.30 h. Avinguda Ramón y Cajal. Davant de Parc Central i la Necròpolis. Inici de l’arribada de les carrosses participants en la Rua, que quedaran exposades.

 

18 h. Nou recorregut! Des de l’avinguda Ramón y Cajal i cap a la rambla Lluís Companys. La Rua de l’Artesania, amb comparses, comparsers, carrosses, senyeres, penons i els Sèquits del Rei i de la Concubina.

 

Itinerari amb indicació horària aproximada de l’arribada de la primera comparsa: av. Ramón y Cajal, Rambla Nova (18.45 h),pl. Imperial Tàrraco (19.30 h) i rambla Lluís Companys.

 

20 h (aproximadament). Rambla Lluís Companys. Espai de lluïment de les comparses que tot just arriben a la recta final. Els darrers metres d’aquest nou recorregut serviran a les comparses i als comparsers per treure les últimes forces i realitzar la desfilada de lluïment, amb un speaker que anirà detallant la seva arribada.

 

20.30 h. Teatre El Magatzem, c/ Reding, 14. Teatre Especial de Carnaval. Two ladies de Noèlia Pérez i Neus Pàmies. Teatre cantat o concert teatral: les dues cares del cabaret on humor i tragèdia s’uneixen de manera espectacular

Preu de les entrades: 14 €-12 € (anticipades)- 10 € (socis/es). Venda d’entrades al Bar La Cantonada (C/ Fortuny 23 baixos), a les oficines de la Cooperativa Obrera, de dilluns a divendres de 17 a 19 h, per correu electrònic a cot@cotarraconense.cat i a taquilla, una hora abans de l’espectacle

 

23 h. Sala El Cau, Trinquet Vell 2. The Party Tunes.

Organitza: Sala El Cau

 

23.30 h. TAP San Miguel. La Revetlla de Carnaval amb la Ghetto Orchestra. Energia, humor, gresca, força, diversió, llum, música, color, emoció, alegria…, és el que l’orquestra vol transmetre i encomanar per allà on passa, fent de la seva actuació un espectacle impactant i molt viu.

 

Obriran el ball el Rei Carnestoltes i la Concubina

Si voleu ballar, cantar i saltar tota la nit i que no pari la festa, el que cal és una bona dosi de Ghetto Orchestra. A continuació, la música continua amb DJ per acabar amb una ració de coca amb xocolata. A més, concurs individual, per parelles i per grups, entre els assistents, que seran visionats entre les 0.30 i les 2 h. El veredicte s’emetrà la mateixa nit. Hi haurà diversos premis.

 

Preu: 8 €, anticipada; 10 €, a taquilla (2 hores abans de l’obertura de portes, amb consumició mínima inclosa).Entrades ja a la venda a les webs www.ticketplus.cat ; i www.tap.cat (més despeses de distribució) i a Arsis (Tarragona) Qui’k (Reus), i a la pròpia TAP.

 

No es permet l’entrada als menors de 16 anys.

Obertura de portes a les 23 h.

Organitza: Abril Producciones- Music From Tamarit

 

23.30 h. Local Social de La Colla Jove Xiquets de Tarragona. C. Cós del Bou, 23. Festa nocturna mab DJ.

Organitza: Colla Jove Xiquets de Tarragona.

 

Diumenge 15 de febrer: La Rua de Lluïment

19 h.Avinguda Ramón y Cajal, davant de Parc Central i la Necròpolis. La Rua de Lluïment. La rua de les comparses més espectaculars, així com els Sèquits del Carnestoltes i de la Concubina.

Itinerari: Av. Ramón y Cajal, Font del Centenari i Rambla Nova fins al monument dels castells.

 

Dilluns 16 de febrer: Drag Queens

 

21 h. Teatre Metropol.10è Certamen Drag Queens & Drag King.

Inscripcions i bases: www.missdragqueen.com.

Venda d’entrades a partir del dimarts 10 de febrer, a les 12 h, a www.tarracoticket.cat (mitjà únic per a la venda de les entrades d’aquest espectacle).

Enguany, i després d’uns anys d’aforament, el Rei Carnestoltes tindrà el seu judici. Tants dies de disbauxa no poden quedar en res. El judici anirà a càrrec de la Colla La Bóta.

Preu: 8 €

Organitza: Amics de la Part Alta

Col·labora: Colla La Bóta

Patrocinen: Tarragona Ràdio, Toca Perón, Perruqueria Mikel i Discoteca Totem

 

21 h. Sala El Cau, Trinquet Vell, 2. Brazilian Sundays. L’autèntic esperit brasiler ens arriba de la mà de l’associació Team Moema Capoeira.

Organitza: Sala El Cau

 

00 h. Totem Cafè, Rambla Vella, 15. Festa Drag Queen.

Organitza: Amics de la Part Alta

Patrocinen: Tarragona Ràdio, Toca Perón, Perruqueria Mikel i Discoteca Totem

 

Dimarts 17 de febrer: Dol, Enterrament i Crema

 

10 h. Des del Teatre Tarragona, i en direcció a la plaça del Mercat. Les esqueles: Mascarada del Dol –per la Colla La Bóta– i Ministrers del Camp i del Llamp.

Organitza: Colla La Bóta

Patrocina: Casa Boada

 

17.30 h. Vestíbul del Teatre Tarragona. Obertura de la casa mortuòria i vetlla del fèretre del Carnestoltes. Per tal de donar l’últim comiat al Rei i la Concubina, es podrà accedir a la vetlla en els horaris següents: 18, 18.30, 19 i 19.30 h (aforament limitat).

Organitza: Colla La Bóta

 

20.45 h. Rambla Nova, davant Teatre Tarragona. Concentració de les comparses del dol, ploraneres i grups de foc.

 

21 h. Rambla Nova, davant del Teatre Tarragona. Sortida dels Sèquits, i lliurament del testament del Carnestoltes al notari Llucifer del Ball de Diables de Tarragona.

 

21.15 h. Plaça de la Font. Lectura del Testament del Carnestoltes per part de Llucifer, notari reial.

 

21.40 h. Plaça de la Font. L’enterrament del Rei Carnestoltes amb la Crema del Ninot, la Ninota i la Bóta encesa pels Cremallers. L’Enterrament comptarà amb la presència de les comparses del dol, ploraneres amb carxofes i espelmes, Ball de Diables, Drac, Bou, Víbria i Colla Diables Voramar del Serrallo, Mascarada del Dol, Cremallers, Sèquits del Carnestoltes i de la Concubina i la Cobla de Ministrers de l’AMPT El Tecler.

 

Tot seguit, plaça de la Font. Veredicte del concurs de comparses i lliurament dels guardons, penons i cremallers: primer classificat, segon classificat i tretze tercers classificats ex aequo, a més dels de participació, constància i anècdota.

 

23.50 h, aproximadament. Campanar de la Catedral. Toc de Quera o entrada a la Quaresma.

Comentarios
Multimedia Diari