'Continuem amb un servei de telefonia vergonyós'

El problema va començar al primer dia 
que es va decretar l’estat d’alarma

23 abril 2020 06:50 | Actualizado a 23 abril 2020 08:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A Rocafort de Queralt (Conca de Barberà), des de l’inici de l’estat d’alarma –mitjans del mes de març– tenen un servei 3G «precari» per part de la companyia Movistar.

«Des de l’Ajuntament fem les gestions i reclamacions de què som capaços però no obtenim cap solució. Una de les respostes que ens donen és que no tenen suficients incidències ni queixes», assegura al Diari l’alcalde de Rocafort de Queralt, Marc Roca.

Des de l’Ajuntament es queixen «que pagues una factura d’un servei que no et donen i crec que és bastant generalitzat en altres llocs». «Entenem que en moments com els que estem vivint és quan realment és important no fallar el servei de telefonia», diu Roca.

Són molts els veïns que volen trucar i parlar amb els seus familiars i amics aquests dies de confinament. Els falla el telèfon mòbil i l’ús de les dades d’internet. Aquests dies des del consistori reben queixes per part dels habitants. A Rocafort de Queralt hi ha 20 veïns censats. «També ens diuen que aniran arreglant les incidències però segurament serem dels últims», lamenta.

«Els hi diem que truquin a Movistar ja anem insistint però no ens fan cas». El batlle comenta que si fossin un poble més gran «això ja estaria solucionat però no els interessa», lamenta l’alcalde. Afegeix que «si poguéssim canviar de companyia ho faríem però aquesta és l’única opció que tenim. Portem massa dies».

El 3G són un conjunt d’estàndards i de tecnologies de comunicació mòbil. Es basen en recomanacions fetes per la Unió Internacional de Telecomunicacions i el seu objectiu és el de permetre les comunicacions mòbils globals i oferir serveis multimèdia als usuaris de telefonia mòbil.

Pel que fa a la fibra òptica «no sabem si algun dia arribarà i si arribés ho veiem difícil». A Sarral –un poble que es troba a cinc quilòmetres de Rocafort de Queralt– ja va arribar la fibra òptica l’any passat. Aquest desplegament suposa un important benefici tecnològic tant per les empreses com pels particulars que resideixen al municipi.

Preguntat pel servei d’internet del col·legi públic Sant Roc ZER (Zona Escolar Rural) Conca de Barberà afirma que «tots els alumnes tenen el material necessari i tenen accés a internet i els hi funciona bé. En aquest sentit no tenen cap problema», conclou l’alcalde.

Comentarios
Multimedia Diari