Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Tarragona i la Cambra de Comerç

L’acord preveu la col·laboració d’ambdues institucions per desenvolupar, entre d’altres, el futur Pla Estratègic de Comerç de la ciutat

Diari de Tarragona

Whatsapp
Elvira Ferrando i Andreu Suriol, a l'Ajuntament de Tarragona després de firmar el conveni.

Elvira Ferrando i Andreu Suriol, a l'Ajuntament de Tarragona després de firmar el conveni.

L'Ajuntament de Tarragona i la Cambra de Comerç han segellat aquest matí un conveni de col·laboració per promoure accions de millora en el desenvolupament del comerç urbà i de proximitat.

L'acte de signatura ha tingut lloc a la Sala dels Tarragonins Il·lustres del Palau Municipal i ha ana t a càrrec de la conseller a de Comerç, Elvira Ferrando, i del president de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Tarragona, Andreu Suriol.

L’acord preveu en primer lloc col·laborar en el futur Pla Estratègic de Comerç de Tarragona (PECTgn), com a marc de referència comercial de Tarragona. Els treballs han de permetre identificar la situació actual del sistema comercial de la ciutat i plantejar els escenaris futurs perquè aquest teixit pugui mantenir el seu lideratge.

D’altra banda, ambdues institucions també treballaran plegades per dissenyar projectes per reforçar l’augment de la competitivitat i professionalització del sector comercial, promoció de l’associacionisme i promoure el comerç electrònic i l’omnicanalitat.

També s'impulsaran accions per fomentar i assessorar la creació d’empreses de l’àmbit del comercial, consolidar i fomentar zones i eixos comercials de gestió integrada a Tarragona i actuacions de reconeixement i suport al sector comercial minorista urbà, així com col·laborar amb els Premis Fòrum Comerç de Tarragona, engegats l'any 2016.

La consellera de Comerç, Elvira Ferrando, ha destacat que “hi ha voluntat ferma per programar i liderar els treballs per tal de disposar d’un document de referència sobre el futur comercial de Tarragona, que en definitiva, implicarà que Tarragona disposi d’un Pla Estratègic de Comerç”.

I ha afegit: “Aquest document, que caldrà ser consensuat amb els operadors del sector del retail i molts altres agents i institucions, marcarà els objectius claus comercials i les línies d’actuació que hauran de modelar el sistema comercial de Tarragona en els pròxims 5 anys, amb la mirada posada en la competitivitat, la modernitat i el lideratge comercial del teixit minorista urbà de Tarragona, i sempre al servei dels compradors i usuaris.”

Cal recordar que, ja en l’actualitat, existeixen importants àmbits de treball conjunt entre ambdues institucions, com ara l’acció conjunta en el desplegament del projecte de Zona d’Acolliment de Creueristes de Tarragona (ZAC Tgn), on ambdues corporacions i altres partners participen del conveni que el regula i l’impulsa, i que resta vinculat al gran projecte de Tarragona ciutat de Creuers, que lidera l’Autoritat Portuària de Tarragona.

Temas

Comentarios

Lea También