Convertir la collita del raïm en una activitat lúdica

Oci. Una dotzena de cellers participen aquest cap de setmana en la primera Festa 
de la Verema de la DO Tarragona. Les propostes estan dirigides al públic familiar

29 septiembre 2019 10:20 | Actualizado a 01 octubre 2019 11:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sardines de la costa, pa de pagès, tomàquet, alls, raïm i vi. Aquest era el menú de l’esmorzar de veremadors que va tenir lloc ahir al matí a la plaça del Blat de Valls. Centenars de persones no es van voler perdre el millor àpat del dia. «L’any passat ja es va fer i nosaltres hem tornat. Està molt bé que facin aquesta activitat. I això anima al poble», deia un grup d’amigues de Valls –Dolors Gassó, Pepi Cunillera i Neus Magrinyà–.

L‘esmorzar de veremadors estava inclòs en les diferents activitats programades dins la primera Festa de la Verema de la DO Tarragona. «Hem venut més tiquets respecte l’any passat, uns 300, i estem satisfets per l’acollida», va dir el regidor de Comerç i Turisme de Valls, Òscar Peris, assentat en una taula a la plaça del Blat. Diferents restauradors i establiments de la ciutat van col·laborar en aquest esmorzar.

La voluntat de l’Ajuntament de Valls és potenciar el mercat, i aquest activitat també en forma part. L’objectiu de la campanya és posar en valor els productes km0 que s’hi poden trobar i recordar els beneficis de consumir productes de temporada, així com la importància de mantenir els mercats com aposta per a la sostenibilitat de l’activitat de la pagesia i el model de comerç de proximitat.

«La gent va venint esglaonada. Molts vallencs van aprofitar a primera hora, i cap al migdia també s’hi apropen», va remarcar el regidor.

El Consell Regulador ha impulsat aquest cap de setmana un seguit d’activitats lúdiques i divulgatives que es desenvolupen en una dotzena de cellers de l’Alt Camp, Baix Camp i Ribera d’Ebre. L’activitat de Valls també està inclosa a la primera Festa de la Verema.

Vinya Janine de Rodonyà va participar en aquesta iniciativa. «Nosaltres encara estem en plena verema. Ens hagués agradat que s’hagués fet una setmana més tard ja que encara estem enfeinats», va afirmar al Diari Josep M. Saumell de Vinya Janine. Va afegir que «en el nostre cas enguany hem tingut menys producció que l’any passat. Amb tot, la qualitat del raïm és excepcional». Una trentena de persones van participar a l’activitat de Rodonyà. Primer es va fer una visita al celler (en plena elaboració), es va tastar el most i vins ecològics i, per últim, van fer un sopar de botifarra a la brasa.

Un altre dels participants de l’Alt Camp és Cellers Blanch de Puigpelat. Primer van fer una visita al celler, amb una explicació del procés d’elaboració dels vins. Després, els assistents van anar a la vinya i van fer un tast amb berenar. A més, també van rebre l’explicació de la verema amb jocs sensorials per adults. Els més petits van poder tastar el most i van fer activitats lúdiques a la mateixa vinya.

Avui, molts cellers també obriran les portes al turisme familiar. Per exemple, tasts de vins a cegues a Rasquera, baixades en kayak i tast de mosts a Miravet, passant per trepitjades de raïm a Nulles o una passejada en carro per les vinyes. «En el nostre cas pràcticament ho tenim ple. És una activitat que la vam fer internament l’any passat i va agradar», va detallar el responsable de màrqueting i enoturisme d’Adernats, Adam Albert.

Comentarios
Multimedia Diari