Convocada una manifestació per reclamar les 24 hores d'hemodinàmica

Entitats socials, sindicats i partits polítics convoquen una concentració davant la Delegació del Govern el dia 16 de gener i una manifestació l'endemà, dia 17

19 mayo 2017 23:46 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Més d'una cinquantena de representants de la Coordinadora d'Entitats de Tarragona (CET), sindicats i de diverses formacions polítiques s'han reunit aquest divendres al migdia per donar un ultimàtum a Salut perquè anunciï, de forma immediata, la data en què es posarà en marxa l'ampliació a 24 hores del servei d'hemodinàmica del Joan XXIII. Durant la trobada, s'ha acordat convocar una concentració davant la Delegació del Govern a Tarragona el divendres 16 de gener a les sis de la tarda. D'altra banda, aquest dijous ja es va decidir, en una altra reunió en què van participar més entitats, partits i col·lectius de la ciutat, convocar una manifestació per l'endemà, 17 de gener, a les cinc.

Aquest divendres al migdia ha tingut lloc una reunió impulsada per Mare Terra Fundació Mediterrània i per la Coordinadora d'Entitats de Tarragona (CET) arran la mort d'un veí de Torreforta el dia de Nadal mentre el traslladaven a Bellvitge perquè la unitat d'hemodinàmica tarragonina estava tancada. A la trobada hi han acudit representants del PSC, PP i ICV-EUiA, així com de formacions que actualment no tenen representació al consistori com ERC, Podem, Ciutadans i Ara Tarragona. També hi ha assistit diversos representants de la vuitantena d'entitats que conformen la CET i del sindicat UGT.

Durant la reunió, tant les entitats com els partits han mostrat la seva predisposició de fer pinya per tal d'aconseguir millores a la sanitat pública de Tarragona. Els assistents han acordat convocar una concentració pel divendres 16 de gener a les sis de la tarda a la Delegació del Govern a Tarragona. Així mateix, durant la propera setmana s'elaborarà un manifest amb totes les reivindicacions dirigides al Departament de Salut.

Els partits polítics amb representació al Parlament s'han compromès a sol·licitar la celebració d'una sessió extraordinària de la Comissió de Salut i a exigir la compareixença del conseller de Salut, Boi Ruiz, perquè juntament amb el director dels serveis territorials a Tarragona, Josep Mercadé, donin explicacions sobre el cas del veí de Tarragona. A més, s'han compromès a entrar una moció conjunta al Parlament demanant una modificació als pressupostos per tal que es destini una partida que asseguri l'ampliació a 24 hores del servei d'hemodinàmica.

Un cop acabada la reunió, el president de la CET, Ángel Juárez, s'ha mostrat satisfet per la "demostració de força" exhibida per part de les entitats i la majoria de formacions polítiques. "Hem de seguir lluitant per aconseguir una sanitat pública de qualitat, perquè queda molt per fer. Això sí, tenim molt clar que el nostre primer objectiu ha de ser que el Govern fixi una data concreta per obrir les 24 hores la Unitat d'Hemodinàmica i que això ha de ser al més aviat possible", ha afegit. Juárez ha lamentat que "està morint gent per una aportació irrisòria que permetria que la unitat d'hemodinàmica estigués oberta les 24 hores".

 

Manifestació pel dia 17

D'altra banda, aquest dijous diverses entitats, sindicats i partits polítics van acordar convocar una altra acció de protesta per reclamar l'obertura permanent del servei d'hemodinàmica. El 17 de gener tindrà lloc una manifestació "blanca" que sortirà de diversos punts del municipi -entre ells el barri de Torreforta, d'on era el veí mort- i finalitzarà al centre de la ciutat. Aquesta acció la impulsen els sindicats co.Bas, IAC, CGT, CCOO i UGT, la Junta de Personal de l'Hospital Joan XXIII, la FAV, el Procés Constituent, Front Cívic, la PAH, la CUP, Arran i Podem.

Comentarios
Multimedia Diari