Cop de Cap celebra la Trobada de Timbalers més solidària

La cinquena edició de la concentració recaptarà fons per a l’ONG Pallapupas

29 junio 2019 10:11 | Actualizado a 29 junio 2019 10:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Cambrils viurà avui el dia gran de la Festa Major de Sant Pere. Durant tota la jornada cambrilencs i turistes podran gaudir de les diferentes activitats planificades, entre elles, la cinquena Trobada de Timbalers que farà vibrar els carrers del port. El grup local Cop de Cap s’ha encarregat d’organitzar aquesta concentració bianual que comptarà amb la participació de deu colles i que enguany té una vessant solidària.

La formació cambrilenca recaptarà fons per a l’ONG Pallapupas, una entitat que des de fa uns anys es dedica a l’atenció emocional dels infants que es troben hospitalitzats i que es caracteritza per vendre nassos vermells solidaris. Durant tot el dia a la plaça de l’església de Sant Pere s’ubicarà un estand on les persones que vulguin podran comprar el seu nas per 2 o 2,5 euros –segons el material- i a més els infants podran participar en els diferents tallers. Així mateix hi haurà una segona parada que s’anirà desplaçant per diferents punts del port per vendre aquests articles i aconseguir més diners. 

«Enguany és la primera vegada que hem decidit que la trobada sigui solidària. Hi ha molts pares de la colla infantil que ens han ajudat i volem vendre el màxim material possible. Creiem que és una iniciativa divertida perquè es molt vistosa pel nas», apunta Joan Sedó, representant dels Cop de Cap.

Així mateix una trentena d’establiments cambrilencs i d’altres punts de la província han volgut col·laborar amb aquesta acció i vendre els nassos als seus clients, una ajuda que servirà per recaptar més diners per l’ONG. «La veritat és que ha sorgit sobre la marxa. Havíem parlat de com es podia promocionar i la gent ha respòs molt bé. La intenció és poder repetir aquesta iniciativa en la propera trobada», manifesta el representant.

Cercavila nocturna
La Trobada de Timbalers comptarà amb la presència de deu colles: Els Figots Satànics de Riba-Roja, els Riudrums de Riudoms, els Atabaladors de Salou, els Timbalers dels Diables d’El Catllar, els Ssstrèpits de Vilassar de Mar, les Lloques de Reus, els Timbalers d’Alforja, els Pim Pam del Camp de Montbrió del Camp, Els Cagarrieres de Cambrils i els Cop de Cap. Les formacions es concentraran a les 20 hores al Parc del Pescador, on soparan fideus rossos, i a les 22 hores començarà la cercavila nocturna que sortirà des de la plaça Mossèn Joan Batalla.

El recorregut es farà pel carrer de Miquel Planàs, Consolat de Mar, plaça de Marcel·lí Domingo i passeig Miramar fins arribar a l’escenari ubicat a la platja del Regueral, on a les 12 de la nit hi haurà el concert de la revetlla jove de Sant Pere amb La Banda del Coche Rojo i la Banda Neón. 

Cal dir que els Cop de Cap i la seva colla petita, els Nyanyos, participaran també al seguici festiu de la Festa Major de Sant Pere que tindrà lloc a les 11 del matí a la plaça de Mossèn Joan Batalla. Així mateix es comptarà amb la presència de les colles locals el Ball de Diables Els Cagarrieres amb el grup de timbals i la Galera, la Colla Gegantera Tota l’Endenga amb les seves bèsties de foc i gegants i el Ball de Bastons.  L’acte més emblemàtic de la festa  recorrerà els carrers del port i finalitzarà a la plaça de l’església de Sant Pere, on es farà la missa i la ballada dels elements festius. 

Comentarios
Multimedia Diari