Crema de fotos del Rei a Tarragona per celebrar la sentència d’Estrasburg

Una cinquantena de persones ha participat en l’acció sota el lema ‘Jo també cremo la corona espanyola’

17 marzo 2018 19:23 | Actualizado a 19 marzo 2018 10:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una cinquantena de persones han cremat fotos del rei Felip VI en una concentració aquest dissabte al vespre que ha servit de “celebració” després de conèixer la sentència d’Estrasburg, en què el tribunal afirma que no hi ha incitació a l’odi en la crema d’imatges del monarca.

L’acció ha estat convocada per l’esquerra independentista, que ha reivindicat que “cremar fotos del rei no és cap delicte”.

Per Santi Fortuny, militant d’Endavant, la sentència del TEDH és “fruit de la insistència i desobediència al carrer mostrant el rebuig a la corona espanyola” i que, per tant, el missatge és que “persistint en allò que ens prohibeixen el poble català podrem aconseguir els nostres objectius”.

En l’acte s’han cremat imatges del Rei mentre els participants exclamaven ‘Jo també cremo la corona espanyola’.

Divendres, a Reus

Amb desenes de retrats del Rei de cap per avall i encenedors, diverses persones han participat aquest divendres en una crema col·lectiva de fotos de Felip VI a la plaça Mercadal de Reus.

L'acció, convocada per l'esquerra independentista, s'ha celebrat seguida d'un acte de concentració pels cinc mesos d'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, en què han participat unes 200 persones, entre els quals el col·lectiu d'Avis per la Llibertat.

Entre els assistents, on hi havia regidors de la CUP a Reus, s'han repartit diverses fotos del monarca que de seguida han començat a fer cremar en dues petites foguerades.

Comentarios
Multimedia Diari