Creu Roja Tarragona reparteix llibres als infants de les famílies a les quals entrega aliments

El confinament ha obligat a canviar l'organització de la diada

23 abril 2020 18:13 | Actualizado a 23 abril 2020 18:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Creu Roja Tarragona ha hagut d'adaptar la diada de Sant Jordi al context actual de l'estat d'alarma. A través de la seva secció Creu Roja Joventut, l'entitat ha aprofitat les entregues d'aliments a les famílies per repartir llibres entre els infants.

També alguns adults n'han rebut. "Habitualment els llibres els repartíem de manera presencial" aprofitant el projecte de reforç escolar per a menors en situació de vulnerabilitat, ha explicat Yasmina El Allali, una de les tècniques. L'organització humanitària tampoc ha pogut instal·lar la parada a la Rambla Nova de Tarragona juntament amb la resta d'entitats de la ciutat.

La crisi econòmica que s'ha derivat de la sanitària ha fet que l'organització hagi hagut de repensar-se internament, a causa de l'increment de persones a les quals han de donar resposta. Les persones en situació de vulnerabilitat s'han incrementat i, per tant, també ho han hagut de fer els repartiments d'aliments. Aprofitant la diada de Sant Jordi, a més s'han repartit llibres, especialment per als infants. "Pel confinament no poden sortir i el que fem és apropar la cultura a casa", ha assenyalat El Allali.

Des de l'oficina de Tarragona s'ha fet en diferents punts de la ciutat, però també a localitats com Torredembarra o la Pobla de Montornès. L'acció ha comptat amb el suport de la Casa Batlló, que ha donat un miler de llibres a l'entitat perquè els reparteixi per tota Catalunya.

En el cas de la Selva del Camp, per exemple, els voluntaris han portat roses i llibres als usuaris del servei de teleassistència, adreçat a persones grans en situació de vulnerabilitat, així com també a les cosidores de mascaretes i famílies.

Comentarios
Multimedia Diari