Creu Roja ampliarà el Centre de Dia de Valls i la Unitat d’Escolarització Compartida

Arran de l’increment d’usuaris, l’entitat ha decidit buscar solucions d’espai. Està previst que a principis d’any comencin les obres

24 noviembre 2018 15:29 | Actualizado a 24 noviembre 2018 15:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un dels reptes de cara a l’any vinent que té Creu Roja Valls- Alt Camp és l’ampliació del Centre de Dia, que actualment compta amb una trentena de places, i de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC), que ajuda estudiants d’ESO en situació de vulnerabilitat a acabar aquesta etapa formativa per tal que tinguin més opcions d’entrar en el mercat laboral.

La Unitat d’Escolarització Compartida es desplaçarà a l’edifici on hi havia el menjador social La Taulada, ara fa un any. 
I és que l’entitat s’ha vist obligada a ampliar les instal·lacions arran de l’increment d’usuaris que hi ha hagut en els últims anys. Està previst que les obres comencin a principis d’any.

A la comarca, l’organització va atendre un total de 2.756 persones durant l’any 2017, 1.652 de les quals van ser en projectes relacionats en la lluita contra la pobresa. El total d’intervencions va ser de 53.919.

Lluita contra la pobresa
La lluita contra la pobresa va ser la que va centrar més esforços. En total, a tot l’Alt Camp es van ajudar 1.652 persones que es trobaven en aquesta situació. 

Algunes d’aquestes persones fins i tot ja pateixen el que es coneix com a pobresa cronificada, un fet cada vegada més habitual en la nostra societat i que dificulta que aquestes persones puguin sortir de la situació de vulnerabilitat en què es troben. 

Per lluitar contra aquesta xacra, l’organització humanitària va repartir aliments a 1.539 persones, a més de facilitar també ajudes per al pagament de lloguers, de subministraments bàsics de la llar, donar ajudes per a l’escolarització de menors o entregar productes d’higiene personal. El segon gran col·lectiu a qui es va dirigir l’assemblea comarcal de la Creu Roja va ser el de la gent gran. Es van atendre 658 persones i es van realitzar 40.358 intervencions.

La gran majoria al Centre de Dia de Valls, però també en programes de suport a domicili i en acompanyaments per a persones amb problemes de mobilitat. 

Altres grups en situació de vulnerabilitat que va atendre l’organització són la infància, dones en situació de dificultat o persones amb discapacitat. 

Comentarios
Multimedia Diari