Cultrum estrena remix i videoclip d’un tema del seu primer disc

L’artista Lluc Queralt col·labora amb el grup tarragoní amb un mural de grans dimensions

10 diciembre 2018 17:10 | Actualizado a 14 diciembre 2018 17:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El grup tarragoní Cultrum estrena avui, després d’un any de treball, el Remix Revolution Love, mesclat i masteritzat per Joan Rubinat. Acompanyat d’un videoclip realitzat per la productora de vídeo Estudi7 Films de Rubèn Borràs i Josep Maria Borràs, hi participa també l’artista tarragoní Lluc Queralt amb un mural de grans dimensions.

La col·laboració amb el marroquí Samadoss Maitoul i el senegalès Malikal Milkoz ha sigut una motivació per enriquir i millorar una cançó que forma part del primer treball discogràfic de Cultrum, sumant idiomes al tema original: català, àrab, wòlof, a més del castellà i l’anglès que ja en formaven part, per parlar «d’un valor universal com és l’amor, vist des d’una visió revolucionària, construint ponts d’igualtat mitjançant la música».

Aquesta presentació, junt amb la celebració aquest desembre del seu 160è concert, representa un punt i seguit pel grup, que amb un estil més consolidat, ja està treballant per entrar a principis del 2019 a l’estudi de gravació. En aquest nou treball discogràfic Cultrum estarà acompanyat pel productor Genís Trani, que compta amb una llarga experiència en el món de la música jamaicana. Aquest nou disc veurà la llum durant la primavera de l’any vinent.

Cultrum neix a finals de l’any 2011 de l’amor per la música: les ganes de dos bons amics per posar melodia a tot allò que els passa pel cap els duu a crear una banda, sense més pretensió que gaudir fent allò que els agrada.

Expansió al Marroc

Amb les primeres cançons van sortir els primers concerts a diversos escenaris del territori i neix la necessitat d’anar més enllà: a finals de l’any 2012 entren a l’estudi Most Wanted Studio, sota la producció de Joan Rubinat.

El juny de 2013 va sortir a la llum Viu, somriu, somia (autoeditat), un disc ple de cançons positives i somiadores. El grup es va moure per tot el territori català, fent concerts en diverses sales, places i festes majors, i tenint també l’oportunitat de presentar-se a França.

Després de dos anys d’experiència, forjada en més de cinquanta concerts, i amb una banda consolidada humanament, el grup va entrar de nou a l’estudi, aquest cop sota les mans de Miquel Àngel Barberán, de MBG Àudio. 

A principis del 2016 van treure al mercat Dins la pell (Discmedi): quinze cançons, quinze mons diferents que juguen amb estils molt variats, buscant el seu propi camí i cercant un so característic per la banda. 

Aquest mateix any, dins la gira de concerts, Cultrum va viatjar fins a Casablanca, al Marroc, per presentar-hi la seva música. Allí coneixen dos cantants, el marroquí Samadoss Maitoul i el senegalès Malikal Milkoz, realitzant junts diversos concerts. D’aquest viatge sorgeix una bonica amistat i la voluntat de repetir l’experiència de compartir música en el futur.

Comentarios
Multimedia Diari