D.O. Montsant: 20 anys d'esforç, unitat i valors compartits

24 noviembre 2021 10:45 | Actualizado a 29 noviembre 2021 07:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El 5 de novembre de 2001 es publicava al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya el reglament de la creació de la Denominació d’Origen Montsant, amb 28 cellers adscrits, la meitat dels que conformen avui en dia la DO (60).

20 anys fa ja d’aquell dia, i en aquestes dues dècades la DO Montsant ha vist créixer el seu patrimoni vitivinícola amb l’esforç col·lectiu de viticultors, viticultores i cellers, sempre mantenint-se fidels a la seva filosofia i manera de fer, i amb l’excel·lència com a bandera.

Al llarg d’aquestes dues dècades, la DO Montsant ha aconseguit ser un referent en el panorama vitivinícola, tant nacional com internacional. Així, actualment és possible trobar els seus vins a taules de més de 40 països, i les xifres no deixen de créixer. Com tampoc deixen de créixer els esforços que la DO posa en pro de l’autoconeixement. Els estudis de zonificació, l’aposta per les seves varietats històriques (garnatxes i carinyenes) així com per la sostenibilitat han estat claus al llarg dels darrers anys, convertint-se en un segell més de la seva identitat.

I les ganes i la il·lusió de tots els que conformen la DO per continuar creixent no cessen. Per això treballen plegats, dia rere dia, perquè la qualitat dels seus vins segueixi sent la seva bandera. Per seguir sorprenent amb vins de qualitat i fidels al territori, i oferir així al consumidor el millor producte.

Aquests 20 anys no són més que l’inici d’una gran història que encara té moltes línies per escriure. Des de la DO Montsant continuaran treballant per garantir el futur del seu territori i de la seva gent. I per fer dels Vins Montsant el millor producte per al consumidor, garantia d’origen i qualitat. Garantia que les coses es fan amb rigorositat, però també amb amor. Perquè només amb estima per allò que fas s’aconsegueix transmetre el millor d’un mateix.  

Comentarios
Multimedia Diari