Danseu, un festival rural de dansa

LES PILES. Va començar ahir a la tarda i s’allargarà fins demà, diumenge, a les Piles de Gaià (Conca de Barberà). Un any més, la mostra destaca per la seva internacionalització, comptant amb companyies i artistes vinguts d’arreu del món

10 agosto 2019 09:30 | Actualizado a 12 agosto 2019 11:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El festival Danseu ja ha donat el tret de sortida, i enguany arriba a la setena edició. El Danseu omplirà el municipì de dansa i moviment en un ambient rural i en una programació internacional d’espectacles de dansa, circ i moviment per a totes les edats. Es preveu que més de 2.000 persones i més de 70 artistes de diverses disciplines passin durant aquests dies per Les Piles. Ahir a les sis de la tarda v tenir lloc una sessió de cine-dansa.

La programació d’enguany compta amb sis companyies internacionals (Polònia, Regne Unit, Xile, França, Israel, Finlàndia), tres de l’Estat espanyol i set de Catalunya.

Concentrar espectacles

Per tercer any consecutiu s’aposta per concentrar espectacles i activitats en un format de festival familiar de tres dies, on es podenveure 13 espectacles de la mà de companyies vingudes de 6 països diferents i 2 dels quals són estrenes nacionals i 2 estrenes absolutes. Es podran veure actuacionsper tots els públics. Demà diumenge anirà dirigit al públic familiar.

Pel que fa les estres absolutes: ‘Oblea’ de La Taimada (avui, 21;30h) i ‘Rise’, de Wonderground (avui, 19:30h). Ahir es van estrenar dues estrenes a l’Estat, ‘Jamais en Retraite’, de la companyia francesa Compagnie Zania i ‘Rodadoras’, de la britànica Bechy Namgauds. Demà diumenge s’estrenarà a Catalunya,‘Pink Unicorns’, de La Macana a les vuit del vespre, una companyia que té la seva base a Galícia. Els espectacles de demà aniran dirigits al públic familiar ‘El Secret de la Nanna’ de la Companyia de Teatre Anna Roca (17:30 a 20;30h), ‘Un món de cartró’, (demà 18 hores), ‘Pink Unicorns’, i el muntatge de circ ‘Vari’ de Mr. Dyvinetz (21 hores).

La música també tindrà un paper destacat al festival de les Piles de Gaià. Demà a dos quarts de dotze de la nit, a la plaça Roja hi haurà música electrònica del duet polonès EIF (Earth is flat). També hi haurà un espai gastronòmic on els assistents podran menjar i beure., i també una zona on poder acampar.

En el marc del foment de la creació, s’ ha estrenat aquest any el nou programa de residències “Al Camp” amb l’objectiu de generar un espai de recerca i creació per a companyies i artistes vinculats a la dansa i al moviment. S’ofereix doncs un espai de treball però també es posa la mirada en la projecció del Danseu al teixit cultural català, esdevenint col·laborador de produccions que s’estrenaran als circuits de dansa i arts escèniques durant les temporades vinents. Les companyies que han format part d’aquest primer programa de residència són Ambae, LaBuena Compañía, IN-MOTUS i la Taimada. En aquest context, cal destacar que el festival segueix apostant per crear sinergies al llarg del temps amb diferents formacions.

Per exemple, LaBuena Compañía ja ha estat al festival durant les darreres edicions, i la Taimada ho ha fet en format formació, creació, espectacle, i aquest any a més, en residència i la primera coproducció on hi participa el Danseu.Durant aquesta setmana, les 4 companyies han estat treballant en les seves noves peces a l’espai únic de treball que ofereix les Piles, a més, també es compta amb un espai cedit per l’Ajuntament de Sarral.El Danseu és un esdeveniment ja consolidat que enguany ha arribat a la setena edició i que aposta per la dansa a través de la formació, la creació, i la consolidació de nous públics per la dansa, els tres eixos de treball del festival. Els visitants venen d’arreu de Catalunya a gaudir de la música, la dansa, i les arts escèniques.

Comentarios
Multimedia Diari