D’antiga fàbrica tèxtil a residència per a gent gran al Pla de Santa Maria

L’Ajuntament nvertirà entre dos i tres milions d’euros per rehabilitar una part del complex. L’equipament tindrà 120 habitacions

06 diciembre 2019 22:20 | Actualizado a 10 diciembre 2019 13:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«És un edifici històric que el dotarem d’ús. El que va ser un motor econòmic volem que també ho sigui ara ja que crearà molts llocs de treball i interaccions amb negocis del municipi», explica al Diari el regidor d’Urbanisme i Serveis del Pla de Santa Maria, Josep Silvestre.

I és que ara començarà la primera fase de la construcció de la residència per la gent gran i centre de dia, que estarà ubicada en set naus de l’antiga fàbrica tèxtil.

La primera fase tindrà un cost de 147.000 euros i té una partida al pressupost del 2020. Aquestes obres consistiran només en buidar i netejar l’interior de l’edifici així com retirar-ne totes les construccions accessòries, com envans i altres elements que no formen part de l’estructura.

Cada dos naus n’hi haurà una al descobert. I això permetrà que hi hagi més llum natural. Abans,

la fàbrica tèxtil, per estalviar, utilitzaven llum natural. I això s’aprofitarà. «La primera nau confrontant serà un passadís on hi passaran les ambulàncies i els bombers. Cada habitació anirà vinculada amb una sortida a l’exterior, on hi haurà llum de dia», detalla Silvestre.

Està previst que la residència tingui unes 120 places. «S’haurà de veure quantes seran concertades», diu.

La residència comptarà amb espais polivalents, com una sala d’actes, servei de perruqueria, fisioteràpia, podologia, entre d’altres. «Una de les característiques més destacables és que tot serà a peu pla i els accessos seran fàcils per a tothom», remarca el regidor.

El Pla de Santa Maria té actualment una residència privada. «Hi havia una necessitat i aquest projecte el portàvem al programa electoral. Esperem tenir-la enllestida en aquesta legislatura», remarca. Afegeix que «la part de fora serà per a vianants fins dalt a la bassa de la fàbrica i serà més còmode per aparcar».

La voluntat municipal és cada any invertir diners en aquest equipament. «Hi haurà unes dues o tres fases. De fet, estem buscant recursos europeus o de la Diputació de Tarragona». El cost total de la residència serà aproximadament de dos o tres milions d’euros.

En els darrers anys, el Consistori ha anat restaurant les diferents naus de l’antiga fàbrica: tres naus del museu tèxtil, cinc naus d’espai firal i les set que queden serà per a la residència per la gent gran.

L’Ajuntament del Pla de Santa Maria va aprovar el pressupost del 2020. La previsió d’ingressos i despeses és de 2.306.800 euros, una xifra que representa una disminució del 7,2 per cent respecte del pressupost d’enguany.

La raó per la qual el total del pressupost per al 2020 és més baix és que s’ha avançat el pagament per al projecte FEDER que gestiona el Consell Comarcal. L’Ajuntament ha d’aportar gairebé la meitat de l’import, que servirà per restaurar l’exterior de les naus de l’antiga fàbrica que no es destinen a residència. Les obres es duran a terme a principis del 2020.

Reforma del Centre Cívic

Altres inversions previstes per a l’any vinent són la reforma de l’entrada del Centre Cívic (70.000 euros); la continuació de la rehabilitació de Cal Rovira, que actualment ocupa el Catesplai Planenc (35.000) i la base per instal·lar una pista de skate (30.000). Els elements que formaran aquesta ja s’han adquirit enguany.

També es canviarà la depuradora de la piscina municipal per una de més moderna a base de sal (20.000 euros). Les subvencions a entitats culturals i esportives s’incrementaran en 10.000 euros i hi haurà més diners per a activitats culturals, la qual cosa permetrà donar continuïtat al cicle de teatre amateur que s’ha iniciat aquest mes. Els comptes també regularitzen diverses despeses que en el pressupost del 2019 no estaven prou dotades, com ara publicacions i publicitat o prevenció de plagues.

Comentarios
Multimedia Diari