De nou Reus es desmarca amb un codi ètic i un mandat amb data de caducitat

La formació, sorgida en clau local pel descontentament d'una part de la societat reusenca, fa bandera de la participació ciutadana

19 mayo 2017 22:49 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

De nou Reus, formació que es presenta per primer cop a les eleccions municipals a Reus, es desmarca de la resta de partits presentant un codi ètic i un mandat amb data de caducitat -limitat a un màxim de 8 anys. La formació, sorgida en clau local pel descontentament d'una part de la societat reusenca que denuncia la decadència de la ciutat, fa bandera de la participació ciutadana en el seu programa electoral. "Forma part del nostre ADN", afirma el seu candidat, Lluís Gibert. Ampliar l'eix comercial fins als passeigs, millorar la mobilitat de la ciutat eliminant les barreres arquitectòniques i "prestigiar" la imatge de l'Hospital Sant Joan de Reus formen part de les més de 200 propostes del programa.

"Fomentem la participació ciutadana real i formi part de les estructures polítiques", afirma el cap de llista Lluís Gibert. Ja fa més d'un any que la plataforma de nou Reus, integrada per ciutadans i no polítics, va plantejar-se recórrer als reusencs per recollir les seves idees a través de diverses taules sectorials. De tota la feina feta se'n van destil·lar unes 200 propostes, englobades en vuit grans àmbits: la participació, l'educació, la innovació, el futur, la salut, la mobilitat, les persones i la cultura.

Aquest apartat, al qual li dóna especial importància aquest nou partit integrat, en bona part, per gent intel·lectual, de nou Reus vol que la ciutadania es faci partícip de la cultura i el patrimoni i alhora visualitzar els autors locals. Així, de nou Reus proposa accions concretetes, com la 'Setmanart', una setmana dedicada a tots els creadors de la ciutat de qualsevol disciplina, la creació d'una borsa d'artistes per facilitar la seva contractació i l'amplicació de l'oferta i els horaris de museus i biblioteques.

Amb tot, els punts diferencials d'aquesta formació és l'autolimitació a dos mandats, estigui o no al govern, i un codi ètic que fixa el control ciutadà sobre l'exercici polític. "En cas que es descantelli i es demostrin males praxis, es podran establir mecanismes de revocació dels càrrecs", diu Gibert. L'eliminació de dietes i la limitació de sous públics, la publicació dels ingressos i patrimoni dels representats públics, així com de les agendes polítiques són altres compromisos recollits en el codi ètic.

Comentarios
Multimedia Diari