Del «carilló» al «rellotge xaranga» enllaunada del Mercat Central de Tarragona

Sabíeu que...

02 diciembre 2018 14:00 | Actualizado a 02 diciembre 2018 14:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Som camí dels 400 anys d’un jurament de fidelitat
l El 21 de gener de 1619, Sant Fructuós, Tarragona acordà fer jurament de fidelitat a la Immaculada Concepció. A la catedral s’aplegaren la corporació municipal, els gremis, i els professors i alumnes de la Universitat. Després del pontifical oficiat per l’arquebisbe, la comunitat jurà defensar el misteri de la Immaculada Concepció com a dogma. 

Anem del «carilló» al «rellotge xaranga» enllaunada
l Agraïm a persones assenyades que a les xarxes han aclarit la definició de «carilló». El “Diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans” diu: «Joc de campanes afinades que poden produir melodies mitjançant un mecanisme de teclat». De campanes o teclat, cap rastre. Em quedo amb l’etiqueta de Joan Sala: «rellotge xaranga», i afegeixo enllaunada. 


La Puríssima Concepció exercia patronatge tarragoní
l La Puríssima Concepció havia estat la patrona del gremi dels adroguers tarragonins. Amb la mateixa advocació, al pla de Palau de la nostra ciutat també havia existit una petita església. La celebració que encara segueix marcada en vermell en el calendari de festes anuals té lloc el dia 8 de desembre, dissabte de la setmana vinent.
 

Comentarios
Multimedia Diari