Dels pobles perduts al miracle de l'aigua

Jornades Europees de Patrimoni. Diversos municipis se sumen a fer activitats, visites guiades, portes obertes a museus i tallers per a tota la família durant el cap de setmana

09 octubre 2020 05:30 | Actualizado a 09 octubre 2020 05:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des de descobrir el nucli de dues antigues poblacions medievals de la Conca de Barberà fins a visitar les fonts ‘miraculoses’ de Sant Magí de la Brufaganya, passant per una demostració de destil·lació d’aiguardent i degustació posterior a l’Espluga de Francolí. Veure recreacions en 3D d’elements patrimonials de la comarca o visitar un palau per endinsar-se en la modernitat burgesa a Alcover. Aquestes són nomes algunes de les pinzellades de la quinzena d’activitats que es poden realitzar durant aquest cap de setmana en comarques com la Conca de Barberà o l’Alt Camp on el patrimoni cultural obre les seves portes de bat a bat.

Un any més, el segon cap de setmana d’octubre tornen les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea, impulsada per la Generalitat, on es programen activitats gratuïtes que apropen el patrimoni cultural a la ciutadania i donen a conèixer la riquesa i atractiu que aquest pot oferir a la societat.

Algunes de les activitats comencen avui mateix i d’altres s’ubiquen durant el cap de setmana. Ja sigui en família, amb amics o sols, els visitants podran gaudir de portes obertes a equipaments, visites guiades, tallers o passejades amb el patrimoni com a fil conductor comú.

Sempre amb reserva prèvia i respectant les mesures de seguretat, les jornades permeten obrir al públic indrets del territori i descobrir-los de forma diferent.

Enguany s’ha proposat que les jornades girin entorn del binomi patrimoni i educació, en un sentit molt més ampli que el públic escolar, com a transmissió del nostre llegat a la societat amb una mirada al futur. Les Jornades Europees de Patrimoni se celebren a Catalunya des de l’any 1991 sense interrupció i compten amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, l’Institut Ramon Muntaner, l’Associació Capital de la Cultura Catalana i Catalonia Sacra.

Comentarios
Multimedia Diari