Demà arrenca la 27a edició del Concurs de Castells a Torredembarra amb 11 colles

Fins a 5 colles poden dur el 2de7, castell que fa dos anys es va provar però no es va descarregar i el 4de8 pot tornar a ser una carta guanyadora en la sessió de Torredembarra

29 septiembre 2018 15:36 | Actualizado a 29 septiembre 2018 15:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

martí castillejo
reus
Demà, al punt de les 10 del matí, a la plaça del Castell, la sessió del Concurs de Castells de Torredembarra donarà el tret de sortida a la 27a edició del Concurs de Castells. Enguany, tindrà la curiositat que tan sols hi actuaran 11 colles, en comptes de les 12 que hi haurien de ser. El motiu és que en la data del sorteig del Concurs moltes colles que podien participar-hi no havien confirmat la seva participació i l’organització havia de tancar la diada.
Aquesta diada, les colles es divideixen en 3 grups i s’actuarà en solitari si es prova el 7d7 o una construcció superior. El màxim castell que s’hi va veure l’any passat van ser el 4de8 de la mà dels Castellers de Badalona. Enguany aquest castell, juntament amb el 2de7, que el porten fins a 5 colles com a possible construcció, són els que poden determinar el primer lloc d’aquesta sessió.
Castellers del Poble Sec
La colla barcelonina arriba després de la Festa Major de la Mercè a Barcelona, on van fer una molt bona actuació però el 4de7 amb el pilar els va quedar tan sols en carregat. Tenen intenció de portar castells de la gamma alta de 7, però el 2de7 no el podran dur, ja que els canvis al pom de dalt requereixen més rodatge. La possible actuació és 4de7 amb el pilar, 7de7 i 5de7.
Castellers de Figueres
Els de Figueres tenen un idil·li amb el Concurs de Castells de Torredembarra. En l’edició anterior van descarregar el seu sostre casteller per primera vegada, en forma de 2d7. I enguany volen tornar-hi, ja que l’últim intent va ser a finals del 2016 i els hi va quedar en carregat. Completarien la seva actuació amb el 5de7 i el 7de7, castells que ja han assolit aquesta temporada.
Castellers de l’Alt Maresme
Aquesta serà la primera vegada que els de l’Alt Maresme participen en el Concurs de Castells i arriben en un estat de forma excepcional. La setmana passada a la seva Festa Major descarregaven el 2de7 per primera vegada al primer intent i ho feien juntament amb el 7d7, que també estrenaven per primera vegada. Les seves intencions són repetir l’actuació amb el 5de7 i això els converteix en un dels favorits a guanyar el Concurs de la sessió de Torredembarra. 

Castellers de Mollet
La colla de Mollet també arriba en el seu millor moment de la temporada i podríem dir de la seva història, després d’aconseguir fa unes setmanes la màxima fita en els seus 26 anys d’història en descarregar el primer 3de7 amb el pilar del seu historial. Tenen intenció de repetir aquesta actuació però estan condicionats d’una possible baixa. Completarien la seva actuació amb els dos bàsics de 7, el 4de7 i el 3de7, castells que ja han completat enguany.
Castellers de Castelldefels
Els de la camisa groga, és una de les altres favorites a guanyar el certamen de Torredembarra. Estan treballant tota la gamma alta de 7 que enguany ja han completat, amb el 5de7, 7de7 i 4de7 amb el pilar, però volen estrenar-hi el 2de7 que fa setmanes que treballen i que l’han provat en 5 ocasions al llarg de la seva trajectòria. L’actuació prevista és 2de7, 5de7 i 7de7. Si l’actuació anés rodada, en una quarta ronda provarien el 4de8, castell que no han assolit mai.
Castellers de Castelldefels
Els de Castelldefels, en l’última edició del Concurs de Castells a Torredembarra van quedar tercers i enguany també volen quedar en posicions elevades. Enguany els Carallots tenen el 4de7 amb el pilar com a millor construcció que volen revalidar demà. Les intencions dels de la camisa taronja és estrenar-hi també el 7de7 i el 5de7.
Castellers de Caldes
Els de Caldes arriben a Torredembarra sense encara haver pogut estrenar cap construcció de la gamma alta de 7 i l’any passat tan sols van aconseguir assolir un 3de7 amb el pilar. Les seves intencions demà és descarregar la clàssica de 6, és a dir, el 4de7, el 3de7 i el 2de6. En els darrers assaigs han treballat el 3de7 amb el pilar i el 5de7, però creuen que pugui arribar demà.
Castellers del Riberal
Els de la camisa verda, són l’única colla de la Catalunya Nord que actuarà al Concurs de Castells. Demà pot ser l’escenari perfecte per estrenar la gamma alta de 7 en forma de 4de7 amb el pilar i si l’actuació anés bé, no descarten ficar-hi un pilar al mig en una quarta ronda al 3de7 amb el pilar. Els altres dos castells que porten en cartera són el 3de7 i el 4de7.
Castellers de Badalona
Els guanyadors de l’última edició arriben amb menys pretensions que fa dos anys. Van descarregar-hi el seu primer i únic 4de8, i també l’únic i primer castell de 8 assolit en el certamen de Torredembarra. Enguany el seu màxim serà el 2de7, castell que van carregar el passat 11 de setembre i ho ajuntaran amb el 3 i 4de7 amb el pilar.
Matossers de Molins de Rei
Enguany els de la camisa marró, tenen el 3de7 i 4de7 com a sostre casteller aquesta temporada i diumenge volen trencar-lo. La setmana passada van haver de desmuntar el 5de7 a la seva Festa Major i demà no descarten estrenar també el 3de7 amb el pilar. Les intencions són dur els bàsics de 7 i el castell de 7 amb el pilar.
Castellers d’Altafulla
Els de la camisa lila són els únics participants del Camp de Tarragona. L’assaig d’ahir a la nit havia d’acabar de confirmar el programa a portar, però les intencions dels d’Altafulla és dur-hi el 4de7, que ja han completat i estrenar la gamma alta de 7 amb el 5de7. El repte però dels de Cal Ixart, és dur el 2de7, castell que encara no han descarregat mai a la seva història. 

Comentarios
Multimedia Diari