Demanen 4 anys de presó per a dos acusats de set robatoris a parcs eòlics de la Conca de Barberà

El fiscal sol·licita per als dos acusats el pagament a dues empreses de 111.000 euros en concepte de responsabilitat civil

19 mayo 2017 19:52 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fiscalia Provincial de Tarragona demana quatre anys de presó per a dos homes acusats d’un total de set robatoris de cable en parcs eòlics de la Conca de Barberà, segons l’escrit d’acusació del Ministeri Públic al qual ha tingut accés el Diari. Se’ls acusa d’un delicte continuat de robatori abm força agreujat pel perjudici d’especial consideració. També s‘ha tingut en compte la circumstància atenuant de dilacions indegudes ja que la causa ha estat paralitzada entre el 26 de juliol de 2013 i el 13 de febrer de 2015. Tanmateix, en concepte de responsabilitat civil hauran de fer front al pagament de més de 111.000 euros a les dues empreses perjudicades pels efectes robats i no recuperats i pels danys causats a les instal·lacions de la seva propietat: 21.118,20 euros a Sistemes Energètics Serra de Montartgull SA i 90.520,77 a Ges-Siemsa SA..

Entre el 12 i el 13 d’octubre de 2010 els acusats es van dirigir a les instal.lacions del Parc Eòlic Conesa II, ubicades en el terme municipal d’aquest municipi de la Conca de Barberà, propietat de l’empresa –ja extinguida- Deltabat, subcontractada per la mercantil Ges Siemsa SA. Després de trencar la tanca metàl.lica que envolta les instal.lacions i els panys d’accés a diversos contenidors metàl.lics, es van apropiar de 400 metres de cable de coure, marxant ràpidament del lloc.

A Llorac

En les mateixes dates van anar al Parc Eòlic de Montargull, situat al terme municipal de Llorac, propietat de l’empresa Sistemes Energètics Serra de Montargull SA. Després de trencar els panys de les portes d’accés a tres aerogeneradors, van accedir a l’interior, d’on van agafar 150 metres de cable. Tot i així, no se’ls van poder endur perquè van haver de marxar ràpidament en un turisme Ford Mondeo, el qual prèviament havien estacionat a prop d’un dels molins. Van haver de fugir en ser sorpresos per tres operaris de manteniment de les instal.lacions.

Segons la Fiscalia, els dos acusats van tornar a entrar al parc eòlic de Llorac. Va ser entre el 29 d’octubre i el 2 de novembre. Van trencar els panys d’accés a la zona de vehicles i contenidors, i van robar mig quilòmetre de cable de coure, dues bateries de grua, 400 litres de gasoil, quatre bateries de tractor, dues d’una màquina giratòria i dues més d’un altre tipus de màquina.

Al cap de tres setmanes ­entre el 19 i el 23 de novembre­ van tornar a entrar al parc eòlic de Llorac. Després de trencar els panys de les portes d’accés a tres molins, van accedir a l’interior i s’endugueren 300 metres de cable de coure. En aquestes mateixes instal.lacions van actuar entre el 26 i el 27 del mateix mes. En aquest cas van trencar el pany de l’accés a nou molins i robaren 1.100 metres de cable, segons les conclusionzsdel fiscal.

Finalment, el 17 de desembre van anar a les instal.lacions del Parc Eòlic les Forques de Segura, ubicades al terme municipal de Savallà del Comtat. Van fracturar el pany d’accés a un dels molins, sense aconseguir-ho, ni causar cap desperfecte, en haver de marxar ràpidament en ser sorpresos per una de les operàries de manteniment.

Alertats els Mossos d’Esquadra, una patrulla va acudir al lloc, va localitzar i detenir els acusats, que encara es trobaven a les immediacions del lloc circulant en el turisme Ford Mondeo. En el seu interior els agents van trobar ganivets de cuina, una barra de ferro –pota de cabra-, tres martells, tres tenalles, una cisalla, tres alicates, dos tornavisos, una pistola de plàstic, una llinterna, tres guants i un pany de porta perforat. Els detinguts són Miguel Ángel G.M. i Ricardo C.M., de 41 i 35 anys, respectivament i veïns d’Igualada.

Un tercer detingut

En el seu dia, els Mossos d’Esquadra van informar que dos dies abans d’aquestes detensions se n’havia fet una altra relacionada amb els fets, un home de 35 anys i veí de Capellades. Però aquest no està inclòs en aquesta causa.

El judici d’aquest cas tindrà lloc en un dels Jutjats del Penal de Tarragona en un data encara per determinar.

 

Comentarios
Multimedia Diari