Demanen 77 anys per abusar i violar la fillastra, dues cunyades i la neboda a Montblanc i l'Espluga

També se sentaran a la banqueta dels acusats la germana de dues de les víctimes així com també la mare d’una altra

26 agosto 2017 17:46 | Actualizado a 10 noviembre 2017 19:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un home s’enfronta a una pena global de 77 anys de presó acusat d’haver abusat sexualment d’una fillastra i dues cunyades menors d’edat –a més a més d’una neboda–. L’encara més greu del cas, segons recull el fiscal, és que la germana de dues de les víctimes i la mare d’una altra ho sabien i no van fer res per aturar-lo, al contrari, van continuar amb la relació amb el processat. Per això, les dues dones també figuren com a encausades i a l’octubre s’asseuran també al banc dels acusats de la Secció Quarta de l’Audiència Provincial de Tarragona. Per a una de les dones el Ministeri Públic demana 53 anys de presó i per l’altra, deu.

La Fiscalia diu que les dues acusades sabien dels fets i no van fer res per evitar-ho

L’escrit del fiscal recull un seguit de fets sexuals que eren tingut lloc al llarg de quasi trenta anys en diferents punts de la Conca de Barberà, principalment Montblanc i l’Espluga de Francolí. En aquest sentit, diu que l’acusat ha mantingut relacions sexuals amb menors, «aprofitant que les mateixes eren properes al seu entorn familiar» de forma continuada des de 1985 i fins 2014.

L’acusat va mantenir una relació sentimental amb una de les acusades des de setembre de 1985 fins el 2008 –el 1986 es van casar–. La dona tenia dues germanes, ambdues menors de 10 anys quan la parella va començar la relació. L’home realitzava tocaments i mantenint relacions sexuals amb elles. A vegades les anava a buscar al domicili de Montblanc on vivien les nenes, dient a la seva mare i a la sogra que anaven a veure pel·lícules de dibuixos animats.

A partir de 1990, quan una de les nenes deia que no volia mantenir relacions sexuals, ell va fer servir la violència, donant-li bufetades. Però després d’un temps, davant la impotència de la ja adolescent, la qual pensava que tota la seva família ho consentia, es quedava bloquejada i paralitzada, veient-se obligada a mantenir relacions amb l’acusat. En una de les vegades, l’home li va donar diners perquè no expliqués el que estava succeint. A vegades, l’home l’anava a buscar a la sortida del col·legi o de catequesi i la portava a un camí de muntanya. El darrer acte sexual va ser en un lloc denominat la fàbrica dels colors, de Montblanc, durant l’estiu de 1994. 

 Els fets van succeir durant uns 30 anys, segons el fiscal. El cas arribarà a judici a l’octubre a l’Audiència

Abans que la parella es casés, quan una de les nenes tenia vuit anys i buscava la protecció de la germana gran, li va dir el que estava passant. La dona li va preguntar a l’acusat i ho va admetre, demanant-li perdó. L’acusada ho va silenciar, no denunciant els fets i casant-se amb el processat.

Ara la neboda
L’acusat, entre 1999 i 2000, va començar a mantenir relacions amb la seva neboda, que tenia dotze anys. Per a ella, el seu tiet ocupava la seva figura paterna ja que el seu pare havia mort feia un any. El processat va mantenir les relacions amb la menor durant uns dos anys. La freqüència va anar augmentant gradualment, tenint lloc almenys dues vegades al mes.
Inicialment eren tocaments, fets que es produïen a l’interior del cotxe de l’acusat, en un camí de bosc proper a Valls. Posteriorment almenys en deu vegades l’acusat va mantenir relacions sexuals. Després, l’acusat li donava diners o tabac. En una ocasió, el processat li va dir que l’havia gravat mantenint relacions i que si no accedia a seguir-ho fent, ensenyaria les imatges.

I finalment la fillastra
Al voltant de 2008 l’acusat va començar una relació sentimental amb una altra dona –l’altra acusada– , que tenia una filla de 12 anys i que era fruit d’una relació anterior. Entre 2008 i 2009, quan en una ocasió es trobaven al domicili de la menor, li va fer tocaments diversos. A partir de llavors, i fins el 2010, l’home va mentir relacions sexuals en el domicili familiar, a l’Espluga de Francolí o a l’interior del cotxe del processat. Ell li exigia mantenir relacions a canvi de diners o tabac.
La nena li va explicar a la seva mare el 2010 el que passava. Els fets es van denunciar a la comissaria de Mossos de Montblanc i el Jutjat d’Instrucció número 1 de Valls va obrir diligències prèvies, que van ser arxivades.

L’acusada –i mare de l’adolescent– va decidir reprendre la seva relació amb l’acusat, convivint en un domicili de l’Espluga, reiterant-se totes les conductes que tenir realitzant l’acusat sobre la seva filla, »sense quer fes res per evitar-lo ni per protegir la seva filla menor».

Mentre convivien junts, l’acusat entrava a l’habitació de la menor i, quan creia que estava dormida, la destapava i la mirava.
El processat, almenys en dues ocasions, va veure amb la menor pel·lícules d’alt contingut sexual. A principis de 2014, la germana gran va anar a la casa a visitar la seva germana, motiu pel qual l’acusat, la menor i l’acusada van dormir en una mateixa habitació. L’acusat, aprofitant-se d’aquesta circumstància, es va masturbar davant la menor.
Els acusats també s’enfronten al pagament en total de més de 90.000 euros d’indemnització a les víctimes.

Comentarios
Multimedia Diari