Demanen vuit mesos de presó per causar un foc forestal a Blancafort

El fiscal assegura que el processat cremava restes agrícoles i que no va adoptar les mesures elementals de cura i el foc es va estendre al bosc proper, fins a cremar 6.658 metres quadrats

19 mayo 2017 15:24 | Actualizado a 23 mayo 2017 10:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El 8 de maig de 2015 es va declarar un incendi forestal al terme municipal de Blancafort(Conca de Barberà). Els agents rurals van determinar que l’autor va ser una persona que cremava restes agrícoles i el foc se li va marxar.

Ara, la Fiscalia de Tarragona demana vuit mesos de presó i el pagament d’una multa de 2.400 euros per al responsable de l’incendi. En matèria de responsabilitat civil s’enfronta al pagament d’una indemnització de 10.594,54 euros per a la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament de la Generalitat de Catalunya per les costes originades en els treballs per sufocar el sinistre. El judici tindrà lloc en una data encara per assenyalar al Jutjat del Penal de Tarragona.

El fiscal, en l’escrit d’acusació, recull que al matí del 8 de maig l’acusat estava cremant restes agrícoles a la partida Mas del Llort, al terme municipal de Blancafort. «Com a conseqüència de no haver adoptar les mesures elementals de cura i precaució», es va provocar un incendi, que va afectat 6.658 metres quadrats de terreny forestal, format per pins i arbustos.

L’avís

Els Bombers van rebre l’avís poc després de les deu del matí i va mobilitzar set dotacions –dels parcs de Montblanc, Valls i Reus, junt amb el GRAF– i un helicòpter. A dos quarts de dotze van donar el foc per estabilitzat.

Els dos propietaris de le s finques afectades han renunciant a la indemnització que els pugui correspondre. A l’acusat li va ser imposada per aquests fets una multa administrativa de 500 euros, que va ser pagada.

El mateix dia de l’incendi, els agents rurals de la Conca de Barberà van determinar que l’origen del foc havia estat una negligència en una crema agrícola i van localitzar el suposat autor, l’ara processat. El seu dia, el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Valls va obrir diligències prèvies. El jutge va determinar que hi havia base perquè el cas arribés a judici.

Comentarios
Multimedia Diari