Demostra quant en saps de les festes amb el Supertest tecler!

Entre dimecres, 14, i diumenge, 18, el 'Diari' publicarà 50 preguntes ideades per Jordi Bertran, expert en cultura popular. El guanyador s´endurà una televisió de 40´´

19 mayo 2017 18:14 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Quant en saps, de les festes? Ets dels que presumeix de saber-ho tot, de la Tecla? No et perds ni un dels actes de la seqüència ritual? Et saps l’ordre del Seguici? Recordes anys de fundació d’entitats, dates de castells històrics, noms de persones que han fet gran la Festa? Doncs ha arribat el moment de demostrar-ho.

Enguany, dins de la seva àmplia aposta per les festes, el Diari estrena una novetat engrescadora: el Supertest Tecler. Un conjunt de 50 preguntes, de diferents temàtiques relacionades amb les festes, que han estat ideades pel gestor cultural Jordi Bertran, indubtablement un dels millors coneixedors de la nostra Festa Major (si no el millor).

La mecànica és senzilla: durant cinc dies, el Diari publicarà en la seva edició impresa un total de 50 preguntes (10 per dia) en format multiresposta (amb tres respostes possibles). La primera entrega serà aquest dimecres, dia 14, a dins de les pàgines de l’Especial de Santa Tecla.

Aquesta primera entrega inclourà les primeres 10 preguntes i també la butlleta per anar marcant les respostes correctes de tots els dies. Aquesta butlleta s’haurà de retallar i guardar. Successivament, en els diaris de dijous, divendres, dissabte i diumenge, es publicaran les 40 preguntes restants. Els participants hauran d’anar marcant les respostes que considerin correctes en la butlleta esmentada. Una vegada contestades totes les preguntes, s’haurà de fer arribar la butlleta a la seu central del Diari abans de dijous 22 de setembre a les 20 hores.

Les respostes correctes a les 50 preguntes es publicaran en el Diari del diumenge 25 de setembre, i els guanyadors del concurs es publicaran el dijous 29. En cas d’empat, els guanyadors es decidiran per sorteig.

El primer premi és una televisió de 40’’ Full HD patrocinada per Tot Confort; el segon premi és un val per 200 euros a Òptiques Teixidó, i, finalment, el tercer premi és un lot de llibre que inclou la col·lecció completa de Harry Potter (Editorial Empúries), a més de La Catedral del Mar i Herederos de la Tierra (Editorial Grijalbo), gentilesa de la Llibreria Adserà.

‘Preguntes de tots els nivells’

L’autor del test, Jordi Bertran, explica que «els teclers i tecleres podran bolcar la seva experiència en la Festa, el seu coneixement d’actes o elements, tant del Seguici com de castells... perquè un volum ampli de preguntes es poden respondre per experiència pròpia: per exemple sobre posicions d’un castell, o sobre quins balls tenen parlaments i quins no...»

Hi ha també un segon volum de preguntes «de coneixement més tarragoní». «No només sobre allò que podem veure al carrer, sinó per veure què sabem de la nostra Festa i la seva trajectòria històrica. Aquí hi ha preguntes que afecten des de la part ritual fins a dades ja d’expert casteller que sap en quin any es va fer un determinat castell».

Finalment, hi ha un tercer bloc «que diríem que ja és per treure nota». «Són preguntes que segurament requeriran consultar bibliografia. Gent que tingui llibres de la Festa, o que hagi anat a la Casa de la Festa i s’hagi llegit els textos...»

D’altra banda, Bertran adverteix que «hi ha unes quantes trampes, com en tots els tests, coses que semblen evidents però que no ho són tant».

«Hem procurat fer-lo també amb una mica d’humor», afegeix. Sobre quina nota creu ell que cal treure per considerar-se un «tecler digne». «Com en tots els exàmens, jo crec que amb la meitat d’encerts es pot considerar aprovat, no?», respon Bertran.

Dimecres, especial i barret

Les primeres preguntes i la butlleta per anar omplint les respostes es lliuraran dimecres a l’interior de l’Especial de Santa Tecla, un suplement de 40 pàgines amb tota la informació sobre les festes d’enguany i els principals actes.

L’extra es divideix en seccions temàtiques, en funció del tipus d’esdeveniment (tradició, cultura i espectacles, solidaritat, esport i lleure...), i a cada secció ens donarà la benvinguda un conegut personatge tarragoní, que ens farà una recomanació personal del seu acte preferit d’aquella tipologia. Per exemple, el director de cinema Jesús Monllaó és l’encarregat de fer la recomanació de l’apartat de cultura i espectacles.

Al suplement especial i la primera entrega del Supertest, cal afegir un altre motiu per no perdre’s el Diari d’aquest dimecres: a Tarragona centre i barris, podràs aconseguir gratis amb el teu exemplar el Barret de les festes.

Comentarios
Multimedia Diari