Demostracions i mercat de calçot a Valls a partir de dissabte

L’esdeveniment central serà aquest diumenge, 27 de gener, i durant tot el matí s’hi celebraran concursos i diferents activitats per a tots els públics

23 enero 2019 11:06 | Actualizado a 23 enero 2019 11:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La calçotada i tot el que envolta el calçot agafa el gran protagonisme durant tot el cap de setmana a Valls. Ja ho farà a partir de dissabte, 26 de gener, amb la Mostra del Calçot i el Mercat de la Calçotada i continuarà amb més força diumenge, dia 27, amb la Gran Festa de la Calçotada que cada any atreu milers de visitants, i és el dia central. 

Per la seva part, el secretari de la Cambra de Comerç de Valls, Rafael Castells, explica que «l’any 1982 vam començar a celebrar la Gran Festa de la Calçotada amb motiu d’una jornada itinerant del Congrés Català de la Cuina i això s’ha anat expansionant fins avui en dia».
La calçotada té una vella i ancestral tradició (a Valls fa més de 120 anys que s’hi fan calçotades). 

L’esdeveniment se celebra cada any el darrer diumenge de gener. De fet, però, tot Valls farà olor de calçot, amb mercats i degustacions populars a les places i carrers de la ciutat en una celebració a la qual també se sumarà el seu seguici festiu i popular vallenc. Fa dies que a la porta de l’ajuntament hi ha el gegant Calçot perquè els nens i nenes de la ciutat el visitin. 

Un dels actes més esperats és el 34è Concurs de menjar calçots

La Gran Festa obrirà portes diumenge a les deu del matí i entre els seus concursos destaquen el de cultivadors, el de salsa de la calçotada i el popular Concurs de menjar calçots que cada any desperta un gran interès per part dels visitants. I és que des de l’organització esperen que unes 35.000 persones no es perdin aquesta cita a la capital de l’Alt Camp.

Demostracions
A la plaça de l’Oli, es faran les demostracions de coure calçots; a la plaça del Blat, el 32è Concurs de cultivadors de calçots i el 28è Concurs de salsa de la calçotada de Valls, amb demostracions de com es fa la típica salsa. 

A partir de la una del migdia, a les places de l’Oli i de la Zeta hi haurà la degustació popular de la calçotada per a qui ho desitgi; també hi haurà graelles preparades per a les persones que vulguin coure carn, llonganissa, botifarra de Valls...  

Un dels actes més esperats per als visitants és el 34è Concurs de menjar calçots. Abans de començar, però la Colla Vella i la Colla Joves dels Xiquets de Valls faran diferents pilars. A les dues del migdia es farà el lliurament dels premis del Concurs de cultivadors, de la salsa de la calçotada i de menjar calçots. Aquest serà el darrer acte de la jornada. 

 A més durant tot el cap de setmana es podran visitar diverses exposicions, o edificis emblemàtics com el Museu de Valls, el museu de la casa natal Mare Güell, el museu de carros i eines del Camp, el monument dels Xiquets de Valls, la Capella del Roser, entre d’altres. 
De fet en els últims anys s’ha convertit en la festa gastronòmica més popular de Catalunya. 

A Valls es fan calçotades de novembre a abril, però la Festa de la Calçotada és el tret de sortida a la temporada de calçots.
«La calçotada és el segon atractiu turístic després de la temporada de sol i platja», conclou el secretari de la Cambra de Comerç de Valls, Rafael Castells.
 

Comentarios
Multimedia Diari