Denuncien manca d’efectius a la Policia Local de Valls

El SAP-PL critica que s’hagi passat de 41 a 29 efectius en els darrers anys

29 octubre 2018 18:36 | Actualizado a 17 noviembre 2018 13:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Sindicat Autònom de Policia de les Policies Locals de Catalunya (SAP-PL) ha denunciat aquest dilluns una manca d’efectius humans i de recursos tècnics a la Policia Local de Valls.

Segons el sindicat, en els darrers anys la plantilla ha passat de 41 a 29 efectius i s’ha traduït en un “col·lapse tècnic” al cos. El SAP-PL critica que “la pèssima gestió” dels responsables municipals està repercutint en la qualitat del servei i recorda que des del 2016 han denunciat de forma reiterada “les condicions tercermundistes” en què han de treballar els agents.

El sindicat afirma que la Inspecció de Treball i la Seguretat Social ha constatat “que s’incompleixen les condicions mínimes de seguretat i salut a la comissaria del cos policial”.

Dels 29 efectius en servei, el sindicat afirma que cinc són interins i no han cursat el curs bàsic a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, “amb les limitacions que això comporta”. A més, n’hi ha nou que accediran a la situació de jubilats en breu.

El SAP-PL també denuncia que s’hagin extingit quatre places de caporal i nou d’agents “amb la situació objectiva de manca de seguretat que es viu als carrers de Valls”. 

L’organització adverteix que si no es convoquen noves places a la plantilla de Policia Local i no es restauren el número d’efectius mínims, duran a terme les accions legals i sindicals pertinents “per defensar tant els drets dels seus afiliats com el de la ciutadania de Valls a disposar d’ un servei de seguretat pública eficient i digne”.

Comentarios
Multimedia Diari