Denuncien una empresa dels Garidells per ús fraudulent de gasoil bonificat

Utilitzaven el combustible per a una activitat no permesa

19 mayo 2017 19:41 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una empresa dels Garidells dedicada a l’extracció i recollida de residus ha estat denunciada per la Guàrdia Civil d’ús fraudulent de gasoil bonificat en diversos dels seus camions. Concretament, tres d’aquests vehicles utilitzaven gasoil del tipus ‘B’, que només és per a ús agrícola i pesquer. Així, segons fonts de la Guàrdia Civil, s’utilitzava gasoil bonificat per a una activitat no permesa. Els camions portaven uns dipòsits auxiliars que els permetia carregar dos combustibles: gasoil de tipus ‘A’ en el dipòsit principal, mentre l’auxiliar el podien omplir del ‘B’.

A la cabina del conductor fins i tot s’havia instal·lat un sistema electrònic per poder triar en tot moment quin tipus de combustible es volia consumir. La Guàrdia Civil va extreure mostres i va notificar als responsables de l’empresa que denunciaria aquesta infracció a la llei sobre impostos fiscals especials.

La irregularitat va ser detectada la setmana passada pel Seprona i el Servei Fiscal i de Fronteres de la Comandància de la Guàrdia Civil mentre feien una inspecció a l’empresa amb l’objectiu de verificar que fa el tractament de residus correctament.

Comentarios
Multimedia Diari