«Des dels inicis, a Compossar, hem volgut estar en constant evolució tecnològica»

L’empresa  dedicada a la retolació i produccions publicitàries, va mantenir l’activitat amb èxit i va arribar a fabricar mampares anticontagi per tal de lluitar contra la Covid

23 noviembre 2020 08:52 | Actualizado a 23 noviembre 2020 10:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Compossar va néixer el 1984, donant serveis de fotocomposició i fotomecànica a empreses editorials, agències de publicitat, impremtes i mitjans de comunicació. Amb el pas dels anys i amb una evolució tecnològica constant, ha anat ampliant el seu ventall de solucions a necessitats gràfiques d’empreses diverses. Ara ja compten amb dues naus de fabricació al Polígon Francolí de Tarragona, amb un equip humà de 22 persones i treballen amb l’última tecnologia del sector. Parlem amb el propietari i gerent de l’empresa, Narcís Ortega. Més informació a www.compossar.es.

Com són els orígens de l’empresa?

La tecnologia està en evolució constant, i el nostre sector no és una excepció. A Compossar sempre hem volgut ser pioners i apostar per les noves eines i procediments que han anat sorgint. Als inicis fèiem tots els fotolits de color per al ‘Diari de Tarragona’, ‘Clàxon’, etc. i oferíem altres serveis de preimpressió. A mesura que els nostres clients han anat incorporant a les seves empreses els serveis que nosaltres oferíem, nosaltres fèiem un altre salt tecnològic, tot incorporant la maquinària per tal d’ampliar la nostra oferta.

Com s’han adaptat a l’arribada del coronavirus?

Amb el confinament i les restriccions sanitàries, les comandes i instal·lacions que teníem programades per principis d’any es van posposar. Una de les nostres activitats principals és el tall i gravat làser de diferents materials. Un dels més importants és el metacrilat, i arran l’inici de la pandèmia va sorgir la idea de fabricar mampares anticontagi. Des de llavors i amb l’ajuda de més de 50 distribuïdors, hem fabricat els nostres productes per a hospitals, farmàcies, supermercats, oficines i institucions de tot Espanya. La nostra velocitat de reacció i l’esforç per part de tot l’equip ens ha permès adaptar-nos a un entorn molt desfavorable per a les empreses.

Què els fa diferents?

El nostre sector s’ha vist molt afectat des de la crisi de 2008, amb una caiguda de preus i rendibilitats molt dràstica. Des de llavors, hem trobat competidors per a cadascun dels nostres serveis, que més aviat s’han diferenciat per preu. Nosaltres tenim una proposta de valor molt consistent: som un únic interlocutor que aporta solucions gràfiques integrals a empreses amb grans reptes d’imatge; i, busquen la màxima qualitat i tranquil·litat. Ens espera un futur incert. Nosaltres, però, estem satisfets per la nostra actuació en aquest any tan difícil, perquè no hem hagut de fer cap ERTO ni acomiadament; al contrari: hem incorporat a quatre persones noves a l’equip i ampliat les instal·lacions. Agraïm comptar amb el suport de BBVA, que ens ha facilitat l’accés a finançament a tipus d’interès molt competitius per tal de desenvolupar nous projectes amb més tranquil·litat.

Quina filosofia tenen?

Des dels inicis hem volgut estar en constant evolució tecnològica. Ser pioners ens ha permès ser més competitius, millorar la qualitat i oferir solucions més innovadores. En els últims anys, a Compossar també ha guanyat importància la sostenibilitat i el respecte cap al medi ambient.

Comentarios
Multimedia Diari