Desactivades dues granades de mà de la Guerra Civil a la Secuita

A Capçanes, els TEDAX havien recollit 22 detonadors pirotècnics el dia anterior

Redacció

Whatsapp
Desactivades dues granades de mà de la Guerra Civil a la Secuita

Desactivades dues granades de mà de la Guerra Civil a la Secuita

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea de Desactivació d’Explosius TEDAX-NRBQ van recollir el passat divendres, 3 de març, a la Secuita (Tarragonès) dues granades de tipus universal localitzades per una veïna en un bosc del municipi. 

La veïna que va trobar una de les granades va avisar sobre les 17.00 hores als mossos que van activar el protocol per aquests casos. Ràpidament, un equip del TEDAX va arribar al lloc i van comprovar que, a banda de la granada trobada per la veïna, a la zona hi havia un segon artefacte. 

Fetes les comprovacions, els agents van recollir les dues granades amb seguretat i se les van endur per poder-les neutralitzar amb les màximes garanties. 

Els artefactes localitzats són dues granades del tipus universal, fabricades a Catalunya durant la Guerra Civil espanyola i van ser de dotació per als soldats de l’exercit republicà. 

Els Mossos d’Esquadra recordem que mai s’ha de tocar un artefacte d’aquestes característiques ja que poden tenir la càrrega activa. A més, el pas del tema fa que els sistemes de seguretat deixin de funcionar i això provoca que els artefactes siguin inestables. Per aquest motiu, en cas de localitzar-ne un d’aquesta mena, cal avisar els mossos a través del telèfon d’emergències 112. 

Segona intervenció del TEDAX en dos dies

El dijous, 2 de març, una unitat del TEDAX es va activar per anar a Capçanes (Terra Alta) ja que un veí havia localitzat material explosiu. Davant el dubte, el veí va avisar la policia que, un cop al lloc, va comprovar que es tractava de 22 detonadors pirotècnics de coure de fabricació industrial. 

Els detonadors del tipus ‘de metxa’ eren de fabricació antiga i ja estan descatalogats. Es tracta d’uns explosius iniciadors cilíndrics i metàl·lics que acostumen a portar un explosiu molt potent i sensible. 

Els TEDAX van recollir els detonadors i els van traslladar per tal de neutralitzar-los amb seguretat en un espai habilitat.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También