Desarticulat un grup criminal que traficava amb medicaments i substàncies il·legals per a culturistes

Els productes tenien un valor aproximat de 93.000 euros i es distribuïen a botigues de nutrició esportiva

31 marzo 2018 09:59 | Actualizado a 05 abril 2018 12:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Mossos d'Esquadra van desarticular aquest dimecres un grup criminal dedicat al tràfic de medicaments il·legals i substàncies dopants a Catalunya i altres llocs de l'estat espanyol. En el dispositiu es van detenir cinc persones a Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat, després de fer entrades i escorcolls a dues botigues de nutrició esportiva, un traster llogat, dos domicilis i diversos vehicles. En total, els agents van confiscar 57.300 dosis d'aquests productes, entre els quals hi havia hormona del creixement, anabolitzants i clenbuterol, que es venien a practicants de culturisme per un valor de mercat aproximat de 93.000 euros.

La investigació es va iniciar a finals de l’any 2017, arran d’un comís de medicaments il·legals i dopants per part de la Policia Local de Santa Margarida i els Monjos al propietari d’una botiga de nutrició esportiva de l’Eixample de Barcelona. Els investigadors van constatar que els dos propietaris d’aquesta botiga lideraven un grup dedicat al tràfic d’aquestes substàncies, utilitzades entre les persones que practiquen culturisme, tant en l’àmbit competitiu com d’aficionat.

La xarxa prenia elevades mesures de seguretat per evitar ser descoberta. Els detinguts emmagatzemaven les substàncies il·legals en un traster llogat a nom d’una altra persona, enviaven les comandes dels productes a través d’una empresa de missatgeria fent servir un nom fals o utilitzaven diverses línies telefòniques i establien comunicacions xifrades. Tots ells han quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Comentarios
Multimedia Diari